Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν κρύβεται και λέει την αλήθεια!

Δεν κρύβεται και λέει την αλήθεια!
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 11:13

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό, αλλά γνωρίζει ότι είναι πάνω απ’όλα άνθρωπος με αδυναμίες. Το παραδέχτηκε άλλωστε.

Ο Βάσκος τεχνικός έβγαλε άσους από το μανίκι του και γύρισε το ματς με τον Αστέρα. Κέρδισε πόντους ο πολύπειρος τεχνικός, ο οποίος έφτασε τις 4 νίκες σε ισάριθμα ματς στο πάγκο του Ολυμπιακούλ, προσωπικό του ρεκόρ σε πάγκους ομάδων, ενώ διαχειρίστηκε και το πρώτο ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ με ψυχραιμία.

Η ομάδα έχει ξανά ταυτότητα, πλάνο, φιλοσοφία, σοβαρότητα, πειθαρχία, προσήλωση. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει πλήρως τα... λογικά του και ένας κλασικός Ισπανός ποδοσφαιράνθρωπος του τα ξαναέδωσε μέσα σε δυο βδομάδες. Μιλάμε για απίθανα πράγματα!

Οι «ερυθρόλευκοι» το ταλέντο το είχαν, την ποιότητα την είχαν, τη φανέλα και τον κόσμο την είχαν. Όλα τα υπόλοιπα ήταν που αγνοούνταν και ο Ισπανός τα έφερε μαζί του. Υπενθύμισε σε έναν ολόκληρο σύλλογο που εδώ και έναν αιώνα ζει και αναπνέει νίκες και τίτλους, ποιος είναι. Επανέφερε αυτή την ψυχολογία νικητή που είχε χαθεί μέσα στο... χάος.

«Δεν ήμουν πολύ πετυχημένος με την αρχική 11άδα. Οι αλλαγές γι' αυτό υπάρχουν, για να αλλάξεις την αρχική ενδεκάδα όταν δεν πηγαίνει καλά», είπε με κυνισμό μετά το ματς. Προπονητής που δεν κρύβεται και λέει την αλήθεια, μόνο καλό θα κάνει στον ίδιο και την ομάδα του. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ενός ιδιαίτερα απαιτητικού συλλόγου, σε μια χρονική στιγμή που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Βάσκος κάνει την αυτοκριτική του και ταυτοχρόνως ψάχνει τα λάθη του την ώρα του αγώνα, με σκοπό να τα διορθώσει και να βελτιώσει τον Ολυμπιακό. Έτσι και έγινε!

Διαβάστε επίσης