Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έσπασε και αυτό το μπλόκο ο Θρύλος και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Έσπασε και αυτό το μπλόκο ο Θρύλος και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 - 18:53

Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά τα εύκολα, δύσκολα, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο αλλά κατάφερε να «σπάσει» και αυτό το μπλόκο, παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και έμειναν πίσω στο σκορ 33’ με το γκολ του Ντούαρτε κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» το ματς μέσα σε 7 λεπτά, χάρη στις αλλαγές του Μεντιλίμπαρ και το πείσμα τους. Σκόρερς για τον Θρύλο, Ζέλσον και Ελ Κααμπί. «Μελανό» σημείο του ματς, η αναγκαστική αλλαγή του Πορτογάλου εξτρέμ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με δάκρυα στα μάτια.

Με φουλ επίθεση και ροτέισον στο Αγρίνιο

Φουλ επιθετικό σχήμα στο Αγρίνιο παρέταξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Βάσκος τεχνικός επέλεξε για σχηματισμό το 4-4-2, διατηρώντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Κίνι, Βέζο, Ρέτσος και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, με τους Ιμπόρα και Τσικίνιο το δίδυμο στον άξονα. Ο Ποντένσε στο ένα άκρο, ο Καμπράλ στο άλλο και ο Μασούρας πλαισίωσε τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέβαλλε τον ρυθμό του. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πίεζε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, με στόχο φυσικά να βρει ένα γκολ που θα του κάνει πιο εύκολη τη δουλειά. Οι Ποντένσε, Μασούρας, Καμπράλ και Ελ Κααμπί έδειχναν να πατούν γερά στα πόδια τους και να δημιουργούν ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του είχε οπισθοχωρήσει και δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς στο 33’, οι Αγρινιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή με τον Ντουάρτε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας και πλάσαρε για το 0-1. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Θρύλος προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο, αλλά δεν το κατάφερε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον Παναιτωλικό στο δεύτερο ημίχρονο, ήλεγξε τον αγώνα και δεν απειλήθηκε καθόλου! Δυσκολεύτηκε, βέβαια, να βρει χώρους και καλές στιγμές, μιας και είχε κλείσει τους γηπεδούχους στο μισό. Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας να δυσκολεύεται η ομάδα έκανε τριπλή αλλαγή στο 59’ περνώντας στο ματς του Έσε, Γιόβετιτς και Ζέλσον Μαρτίνς για να γίνει ακόμα πιο γρήγορη ομάδα και δικαιώθηκε 12 λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Τσικίνιο έσπασε την μπάλα δεξιά στον Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τορεχόν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Επτά λεπτά, ο Ολυμπιακός έφερε «τούμπα» το ματς. Ο Ελ Κααμπί έκλεψε την μπάλα από τον Μαλή, πέρασε τον τερματοφύλακα, ο Μαροκινός πλάσαρε με τον Στάγιτς να κάνει το τάκλιν για να κόψει στην γραμμή, αλλά να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-2. Στο 83’, σε μια ανύποπτη φάση ο Ζέλσον ένιωσε έντονη ενόχληση πίσω αριστερά στο πόδι και αποχώρησε από το ματς με δάκρυα στα μάτια. Στο 90+3’, φοβερό χτύπημα φάουλ του Πέρες και ο Πασχαλάκης απογειώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του και κράτησε το τελικό 1-2!

Παναιτωλίκός (Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης, Καρέλης, Ντίαζ.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο (89’ Ντόη), Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα (59’ Έσε), Τσικίνιο, Καμπράλ (59’ Μαρτίνς, 83’ λ.τ Αλεξανδρόπουλος) , Ποντένσε, Μασούρας (59’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης