Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτεθειμένη η ΕΠΟ λόγω «ΟΠΑΠ Αρένα»

Εκτεθειμένη η ΕΠΟ λόγω «ΟΠΑΠ Αρένα»
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 17:50

Θα είναι γεμάτο αλλά δεν θα είναι γεμάτο το γήπεδο όπου η Εθνική θα υποδεχθεί το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου για τα play-off του EURO 2024. Πιο συγκεκριμένα, με την «ΟΠΑΠ Αρένα» εξακολουθεί να υφίσταται το ίδιο πρόβλημα. Και μη χειρότερα για την Εθνική, με πρόεδρο της ΕΠΟ τον Μπαλτάκο…

Σε ένα ακόμη ματς η ΕΠΟ είναι εκτεθειμένη καθώς δεν εξέδωσε εισιτήρια για το ένα πέταλο! Ειδικότερα, ούτε αυτή τη φορά δεν θα εκδοθούν εισιτήρια στις θύρες που παρακολουθούν αγώνες της ΑΕΚ οι οργανωμένοι οπαδοί της (από τις θύρες 19, 21, 23, 25 και 27 του κάτω διαζώματος και από τις θύρες 20, 22 και 28 του άνω διαζώματος).

Το ίδιο είχε γίνει και σε προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής με σπουδαίους αντιπάλους, όπως με την Γαλλία και την Ολλανδία για τον όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2024. Η αστειότητα είναι ότι για το παιχνίδι με την Ολλανδία η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει sold out, αν και εκδόθηκαν 4.000 λιγότερα εισιτήρια, όπως συμβαίνει και στον αγώνα με το Καζακστάν.

Για τους αγώνες με την Ολλανδία και την Γαλλία η ΕΠΟ τα είχε ρίξει στην αστυνομία. Αυτή «έδειξε» ως υπεύθυνη για το κλείσιμο των προαναφερόμενων θυρών για λόγους ασφαλείας. Όμως, είναι δυνατόν να μην έχει λυθεί το πρόβλημα; Γιατί θεωρείται ότι θα υπάρξει πρόβλημα ασφαλείας για το παιχνίδι της Εθνικής με έναν αντίπαλο όπως το Καζακστάν; Καθόλου τυχαίο ότι η ΕΠΟ δεν ανακοίνωσε πόσα εισιτήρια κυκλοφορούν!

Χώρια που οι τιμές των 26.000 εισιτηρίων που φέρεται να κυκλοφόρησε η ΕΠΟ είναι «αλμυρές». Υπάρχουν κάποια των 20 ευρώ, όμως τα υπόλοιπα είναι των 30, 40 και των 60 ευρώ. Για την είσοδο παιδιών ηλικίας έως 12 ετών προβλέπεται έκπτωση 50%.

Ακόμη, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι λόγω της αυξημένης προσέλευσης και των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, η άφιξη των φιλάθλων στο γήπεδο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα (21:45) προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στις θύρες εισόδου.

Η ομοσπονδία… έφαγε πόρτες!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μπορεί ο Πογέτ να έχει ζητήσει αναβολή της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, για να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα, όμως η ΕΠΟ δεν έβρισκε γήπεδο για να κάνει προπονήσεις η Εθνική ενόψει του μπαράζ με το Καζακστάν. Σχετικά με την προετοιμασία των διεθνών γίνονται απίστευτα πράγματα. Στα προηγούμενα ματς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κάνει προπονήσεις σε όλα τα γήπεδα του Λεκανοπεδίου. Όμως, αυτή τη φορά δεν έβρισκαν κάποιο άλλο (Καλλιθέας, Περιστερίου, Νέας Σμύρνης κτλ) πλην της Ριζούπολης που είναι άγνωστο σε ποια κατάσταση βρίσκεται.

Ο Πογέτ εκνευρίζεται από αυτή την κατάσταση. Στο παρελθόν είχε επιτεθεί στην ΕΠΟ για αυτό το θέμα. Γίνεται αντιληπτό ότι η ομοσπονδία δεν αποφεύγει και τα δυσμενή σχόλια των διεθνών που βλέπουν ότι προετοιμάζονται μετ’ εμποδίων από τότε που έπρεπε να φύγουν από τον Αγιο Κοσμά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα πράγματα της Εθνικής είναι στοιβαγμένα σε μια αποθήκη στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Διαβάστε επίσης