Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επικά τα «όργια» υπέρ της ΑΕΚ...

Επικά τα «όργια» υπέρ της ΑΕΚ...
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 22:40

Αν υπήρχε κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΚΕΔ του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ, του αναπληρωτή προέδρου Σταύρου Μάνταλου και του υπευθύνου του VAR Λιφ Λίντμπεργκ, που δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA, έπρεπε να ενημερώσει για το τι συνέβη με το VAR στον αγώνα (28/2) ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-2 και ειδικά στο τέταρτο γκολ της γηπεδούχου ομάδας. Όμως, προτιμούν το σκοτάδι, όπου έχουν βυθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζουμε ότι το VAR έχει τοποθετηθεί με έξοδα του ελληνικού λαού που το πλήρωσε για... χρυσάφι. Παρόλα αυτά κάποιοι δεν σέβονται τους Ελληνες φιλάθλους, δεν σέβονται το ποδόσφαιρο που το θεωρούν τσιφλίκι τους.

Τι συνέβη με το τέταρτο γκολ υπέρ της ΑΕΚ που δεν είναι γκολ; Στο 79' ο Πόνσε σκόραρε με το χέρι και το τέρμα (4-2) δεν έπρεπε να μετρήσει! Όμως, ο Μαλούτας, καθυστερημένα, ενημέρωσε τους πάγκους ότι το VAR τέθηκε εκτός λειτουργίας (έγινε μπλακ άουτ, όπως στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού το 1993;). Όπως πρόσθεσε, έπρεπε να ισχύσει η αρχική απόφασή του να μετρήσει το γκολ, παρότι είχε κάνει μεγάλο λάθος και θα έπρεπε να το ακυρώσει χωρίς VAR, καθώς το χέρι του Πόνσε είναι οφθαλμοφανές και αλίμονο αν οι διαιτητές χρειάζονται VAR για τέτοιες φάσεις. Το γκολ μέτρησε μετά από 4' και γελούσε όλη η Ελλάδα με την απόφαση του Μαλούτα.

Εκτός από διευκρινίσεις για το τι έγινε, η ΚΕΔ οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα και τον διάλογο του διαιτητή Μαλούτα (Ημαθίας) με τον Βεργέτη που ήταν στο VAR. Να διαπιστωθεί τι ειπώθηκε με αφορμή το γκολ του Πόνσε, ή με αφορμή το μπλακ άουτ του VAR. Εκτός από το οφθαλμοφανές λάθος να μετρήσει το γκολ του Πόνσε, ο Μαλούτας έκανε και δεύτερο. Με βάση το πρωτόκολλο όφειλε να διακόψει το παιχνίδι μέχρι να αποκατασταθεί η επικοινωνία.

Όλα αυτά, γενικό το σχόλιο, καταδεικνύουν ότι κάποιοι είναι αδίστακτοι. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουν δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Τα «όργια» υπέρ της ΑΕΚ συνεχίζονται και είναι... επικά. Από τους δήθεν μεθυσμένους Πολωνούς διαιτητές, τη μεζούρα του Μανούχου στον αγώνα της με τον Ατρόμητο, την υπόθεση Τσιλούλη, και τελευταίο παράδειγμα το μπλακ άουτ στο VAR.

Ένα είναι το συμπέρασμα: Υπάρχει μαύρη μαυρίλα στη διαιτησία, καθώς έφτασαν στο σημείο να ξεφτιλίσουν μέχρι και το VAR. Πολλές συμπτώσεις είναι μαζεμένες, οι οποίες ωφελούν την ΑΕΚ.

Ντροπή και μόνο ντροπή για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο είναι ότι δεν παρεμβαίνουν οι αρμόδιοι...

Διαβάστε επίσης