Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαχείριση από τον Μεντιλίμπαρ και πίστη στο πλάνο!

Διαχείριση από τον Μεντιλίμπαρ και πίστη στο πλάνο!
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024 - 00:20

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δείξει ότι δεν φοβάται να πέσει στα βαθιά. Δεν τον πτοούν οι δύσκολες καταστάσεις και οι περαιτέρω αναποδιές που μπορεί να έρθουν στην πορεία. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και όλα είναι διαχειρίσιμα, αρκεί να υπάρχει πλάνο – όχι μόνο ένα αν χρειαστούν αλλαγές και προσαρμογή στην πορεία – και άπαντες να γνωρίζουν τους ρόλους τους, να δουλεύουν σκληρά και να έχουν πλήρη επίγνωση ποιας ομάδας το έμβλημα φορούν στο στήθος.

Κι αυτό το τελευταίο, ο 63χρονος Βάσκος, το έχει αντιληφθεί πριν ακόμη καθίσει στον πάγκο του Θρύλου.

Έχοντας πέσει στα βαθιά, ο Μεντιλίμπαρ τρέχει ένα σερί πέντε αγώνων με ισάριθμες νίκες μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων (15/2 Φερεντσβάρος εντός 1-0, 18/2 ΠΑΟΚ εκτός 4-1, 22/2 Φερεντσβάρος εκτός 1-0, 25/2 Αστέρας Τρ. Εντός 2-1, 28/2 Παναιτωλικός εκτός 2-1) και το ζητούμενο κόντρα στον Βόλο στο «Καραϊσκάκης» αύριο (Κυριακή 3/1, 19:30) είναι να κάνει το 6 στα 6.

Μόνο τότε θα αφήσει τους παίκτες του να σκεφτούν το πρώτο ματς με τη Μακάμπι την Πέμπτη (7/3) στον Πειραιά για το Conference League.

Τα χέρια του Βάσκου είναι γεμάτα. Μπορεί το κλισέ «κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» να είναι το σύνηθες μότο, όμως αναγκαστικά βλέπει και στο άμεσο μέλλον όπου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού είναι πολλές και το πρόγραμμα βαρύ.

Μετά τον Βόλο η Μακάμπι εντός την Πέμπτη, ακολουθεί την Κυριακή ο πρώτος αγώνας για τα play off επίσης στο «Καραϊσκάκης», την Πέμπτη (14/3) η ρεβάνς με τη Μακάμπι στη Σερβία και την Κυριακή (17/3) η δεύτερη αγωνιστική των play offs εκτός έδρας.

Σε αυτό το διάστημα, όπως και στις δύο πρώτες εβδομάδες του στον Θρύλο, ο Μεντιλίμπαρ καλείται να διαχειριστεί με τη μεγάλη προσοχή το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και να πάρει το μέγιστο από όλους. Γιατί ξέρει πως δεν υπάρχει παίκτης που περισσεύει και άπαντες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι να υπηρετήσουν το πλάνο του, ώστε στο τέλος ο Ολυμπιακός να φέρει το 48ο στον Πειραιά. Αρχής γενομένης από αύριο κόντρα στον Βόλο.

Διαβάστε επίσης