Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι έκλεψαν Μασούρα και Ολυμπιακό!

Έτσι έκλεψαν Μασούρα και Ολυμπιακό!
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 19:30

Ο Γιώργος Μασούρας είναι στην 6η σεζόν του στον Θρύλο και παραμένει ένας από τους πιο συνεπέστατους «στρατιώτες» του συλλόγου και σε 248 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 31 ασίστ και έχει πανηγυρίσει 56 τέρματα.

Φέτος, έχει ήδη 7 γκολ και 6 ασίστ σε 24 συμμετοχές, αλλά θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον άλλα δύο.

Αλλά τέσσερις φορές φέτος ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ένιωσε να του παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Τέσσερις φορές είδε το VAR να στερεί στον ίδιο και τον Ολυμπιακό βαθμούς οι οποίοι θα τον είχαν πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία.

Συγκεκριμένα:

Για τη 13η αγωνιστική, στις 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, ο Μασούρας έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 65' μετά από κάθετη πάσα του Φορτούνη σε εκτέλεση φάουλ αλλά το 3-2 των ερυθρόλευκων ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τη σκανδαλώδη απόφαση ότι ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ ενώ δεν επηρέαζε τη φάση. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 2-2 και με 2 χαμένους βαθμούς για τους «ερυθρόλευκους».

Για την 18η αγωνιστική στις 14 Ιανουαρίου στην Καισαριανή, με την Κηφισιά, ενλώ ο Ολυμπιακός ήραν 2-1 μπροστά στο σκορ, στο 52’, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ροντινέι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα – έχοντας ήδη πορεία προς το τέρμα - χτύπησε πάνω στο Μασούρα, πέρασε τη γραμμή. Το γκολ μετά από έλεγχο του VAR ακυρώθηκε ως χέρι στον Έλληνα μεσοπιεθετικό. Τελικά, ο Θρύλος έφυγε με τη νίκη χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί στο 85’

Χθες Κυριακή, 3 Μαρτίου, ο Μασούρας σκόραρε με κεφαλιά στο 56’ κάνοντας το σκορ 3-0, αλλά ο Τσαγκαράκης μετά και από λανθασμένη υπόδειξη του VAR, ακύρωσε το γκολ ως επιθετικού φάουλ του Ρέτσο που είχε πάρει την πρώτη κεφαλιά. Μάλιστα, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός τιμωρήθηκε – άγνωστο για ποιο λόγο – και με κίτρινη κάρτα, με την οποία χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των play offs.

Βέβαια, το μεγαλύτερο - από όλα - σκάνδαλο ακύρωσης γκολ του Μασούρα ήταν στο ματς με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 17η αγωνιστική. Στις 7 Ιανουαρίου ο Μασούρας είχε μειώσει στο 44’ σε 2-1 για τον Ολυμπιακό και στο 68’ ισοφάρισε σε 2-2. Όμως ο Μπόρις Μαρέφκα είχε άλλη άποψη και ακύρωσε το γκολ ως χέρι του 30χρονου άσου και ενώ αυτή είχε βρει καθαρά στον ώμο του στο κοντρόλ που έκανε για να τη στρώσει και να σκοράρει.

Μια απόφαση που προκάλεσε τη μήνη του Μασούρα – και προφανέστατα όλου του οργανισμού Ολυμπιακός – που εμφανίστηκε λάβρος στις δηλώσεις του: «Θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι γιατί πάντα θέλω να μιλάω ποδοσφαιρικά. Κάποια ατομικά μας λάθη έδωσαν το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Αξίζαμε να νικήσουμε. Κατά κοινή ομολογία και αντικειμενικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον διαιτητή. Σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, τη στιγμή του γκολ μου, δεν είχα προλάβει να κάνω επαφή με την μπάλα και σφύριξε. Ο διαιτητής ήταν τόσο σίγουρος που σταμάτησε τη φάση. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν πάει να τσεκάρει στο VAR τη φάση του πέναλτι. Να το τσεκάρει και να πει προχωράμε. Έκλεψαν αυτό που δώσαμε στο γήπεδο. Αν νομίζουν ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με αυτόν τον τρόπο, είναι γελασμένοι. Είμαστε περήφανοι με την εμφάνισή μας. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε επίσης