Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O «killer» Ελ Κααμπί και η Μακάμπι Τελ Αβίβ! (videos)

O «killer» Ελ Κααμπί και η Μακάμπι Τελ Αβίβ! (videos)
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 10:45

Εξωπραγματικές επιδόσεις έχει «χτίσει» ο Aγιούμπ Ελ Κααμπί, με τον Ολυμπιακό. Με τον Μαροκινό φορ να αποδεικνύει και κόντρα στον Βόλο και, μάλιστα, περίτρανα, πόσο σπουδαίος είναι. Πέτυχε ένα ευφυέστατο και καθοριστικό τέρμα, το οποίο τον εκτόξευσε στην πρώτη θέση της λίστα των σκόρερ της Super League 1!

Τα νούμερα του Ελ Κααμπί είναι «τρομακτικά» και τα 22 γκολ που έχει σε 33 αναμετρήσεις, θα μπορούσαν σίγουρα να είναι περισσότερα, αν δεν υπήρχε η απουσία στους αγώνες με Λαμία, ΑΕΚ, Κηφισιά, Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα στο ξεκίνημα του δεύτερου «μισού» του πρωταθλήματος. Και ακόμα περισσότερο στα δύο «αιώνια» ντέρμπι για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, πετώντας τις ευκαιρίες τους για γκολ στα... σκουπίδια.

Ο Μαροκινός φορ είναι το μεγάλο «όπλο» του θρύλου τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη και στο Ισραήλ θεωρούν πως είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία και θα ανταμώσουν οι Πειραιώτες στις 7 και 14 Μαρτίου σε Ελλάδα και Σερβία αντίστοιχα.

Δεν είναι τυχαίο πως τα Μέσα στο Ισραήλ έκαναν αναφορές στον Ελ Κααμπί και την καριέρα του και με αφορμή το γεγονός πως το επάγγελμα που έκανε πριν παίξει ποδόσφαιρο ήταν αυτό του ξυλουργού, σχολιάζει στον τίτλο της: «Ο μάστορας του Ολυμπιακού που θα προσπαθήσει να εκθρονίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ».

Μεταξύ άλλων, αυτό που στέκονται οι Ισραηλινοί είναι οι εξαιρετικές τοποθετήσεις του, οι οποίες είναι σημαντικές προκειμένου να φέρει γκολ. Σχολιάζεται πως: «Μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ευχέρεια στα άκρα της επίθεσης, αλλά κυρίως παίζει στην κορυφή της φροντ λαιν. Είναι ένας από τους Μαροκινούς ποδοσφαιριστές με την καλύτερη τοποθέτηση. Έχει και άλλες αρετές, αλλά η καλή του τοποθέτηση, δηλαδή η ικανότητα του να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο, είναι το μεγαλύτερο του «ατού».




Διαβάστε επίσης