Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος δεν κοιτάζει πίσω, μόνο μπροστά!

Ο Θρύλος δεν κοιτάζει πίσω, μόνο μπροστά!
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 - 19:33

Ο αγώνας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι παρελθόν, η επέκταση της συνεργασίας με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γεγονός και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το άμεσο μέλλον με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη ευκαιρία της κατάκτησης του 48ου πρωταθλήματος, η οποία αν έρθει θα είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο μάγκικη στην ιστορία.

Αυτό που απασχολεί αυτή τη στιγμή αποκλειστικά τον «ερυθρόλευκο» οργανισμό είναι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των play offs της Super League. Εκεί όπου η νίκη είναι μονόδρομος καθώς ο Θρύλος μπορεί να τον αφήσει στο -4 και παράλληλα να περάσει το μήνυμα πως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την «ερυθρόλευκη» καρδιά του πρωταθλητή.

Το πρώτο μήνυμα από τον Μεντιλίμπαρ προς τους παίκτες ήρθε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μακάμπι: «Έχω ήδη πει στους παίκτες ότι πρέπει να γυρίσουμε άμεσα το τσιπ, είναι σημαντικό το παιχνίδι για τον σύλλογο και τον κόσμο, να αλλάξουμε γρήγορα το σκεπτικό μας. Να μη σκεφτόμαστε τι έχει συμβεί σήμερα. Να χρησιμοποιήσουμε το σημερινό σαν μάθημα για να είμαστε σε εγρήγορση».

Και λίγες ώρες μετά τη νέα συμφωνία με τον Θρύλο, ο 63χρονος έδωσε ξανά το σύνθημα: «Όλοι μου έχουν μιλήσει για αυτό το παιχνίδι και ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει με την αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω, λοιπόν, πως αυτό που πρέπει να ζητήσω από τους παίκτες και που ήδη έχω ξεκινήσει να το κάνω είναι περισσότερο από ποτέ να είμαστε ο καλύτερος μας εαυτός. Θεωρώ, πως αν είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ επιθετικοί σε όλες τις μονομαχίες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Φορτούνης που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον προπονητή του τη σημασία των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως βαθμολογικού ενδιαφέροντος, πολύ περισσότερο που τώρα παίζεται ο τίτλος: «Έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι και πρέπει να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω, για να κερδίσουμε. Σίγουρα, η ομάδα έδειχνε ένα πολύ καλό πρόσωπο μέχρι τώρα. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και στόχος μας είναι να τα κερδίσουμε όλα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να το δούμε ως τελικό και να ξεκινήσουμε με νίκη τα play offs, για να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στην πορεία. Αυτά τα ματς κρίνονται στο ποιος το θέλει πιο πολύ».

Διαβάστε επίσης