Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από 2-0, ισόπαλος (2-2) ο Ολυμπιακός Β' με την Παναχαϊκή

Από 2-0, ισόπαλος (2-2) ο Ολυμπιακός Β' με την Παναχαϊκή
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 - 16:16

Μπορεί ο Ολυμπιακός Β’ να προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο δέχθηκε δύο γκολ, στα τελευταία 10 λεπτά και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Παναχαϊκή στο Ρέντη, στο ματς της 26ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Super League 2.

Ο αγώνας

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, καθώς μόλις στο 10′ είχαν το προβάδισμα στο σκορ με 2-0. Συγκεκριμένα, στο 5′ ο Κεϊτά γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο Μπα με πλασέ έκανε το 2-0. Λίγο αργότερα, στο 10′, ο Μπαγκαλιάνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αποστολόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Πινακάς με προβολή «έγραψε» το 2-0.

Μάλιστα στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, όπως στο 24′ όταν ο Μπα διέσχισε πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα, βγήκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα και το πλασέ που έκανε κατέληξε άουτ. Στο 31′ ο Κεϊτά σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Μπα και πάλι έκανε την προβολή από κοντά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπα έδωσε στα δεξιά για τον Πινακά ο οποίος ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση και το πλασέ του πήγε άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς και τις ευκαιρίες. Στο 64′ ο Πινακάς έβγαλε την μπαλιά για τον Κεϊτά ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ και το πλασέ του έδιωξε ο τερματοφύλακας, ενώ επίσης αντέδρασε σωστά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 67′, όταν ο Μαρίνος έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Κεϊτά από κοντά την κεφαλιά και ο Οικονομάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως ο Ολυμπιακός έδωσε δικαίωμα στην Παναχαϊκή η οποία ανέβηκε και μετά από στημένη φάση στο 80′, ο Τραορέ «γέμισε» από τα δεξιά και ο Πατρινός με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή μείωσε σε 2-1. Οκτώ λεπτά, στο 88′, ο Γαϊτανίδης βγήκε στην αντεπίθεση από τ’ αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 90′ για να πάρει τη νίκη, αλλά η προβολή του Μπαγκαλιάνη μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαπουντζή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι έμεινε το 2-2 στην αναμέτρηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Κεραμίδας, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Αργυρίου, Σγουρός (87′ Λάιντνερ), Σαπουντζής, Πινακάς (77′ Μαυρουδής), Κεϊτα (77′ Καράκουτης), Μαρίνος (72′ Κατσουλίδης), Μπα (87′ Βλαχομήτρος).

Παναχαϊκή (Γ. Τάτσης): Οικονομάκης, Καραγιάννης (28′ Νάστος), Ζαμόρα, Μπάρετ, Λιοφάγος, Προύντζος, Πετράτος (53′ Πέρεζ), Ζέκοφ (70′ Γαϊτανίδης), Ντε Τόμας (53′ Ντε Ολιβέιρα), Πατρινός, Μούλντερ (28′ Τραορέ).

Διαβάστε επίσης