Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γκάζωσε» τους Πειραιώτες ο Μεντιλίμπαρ

«Γκάζωσε» τους Πειραιώτες ο Μεντιλίμπαρ
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 12:35

Ο Ολυμπιακός, μετά από οκτώ διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, βρίσκεται σε ένα κακό «φεγγάρι». Ο Θρύλος έχει μπροστά του 10 ματς (εννιά στο playoffs της Super League, ένα -τουλάχιστον- στο Conference League) έως το φινάλε της σεζόν και θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επτά γκολ (2-7) από Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα δύο τελευταία -χρονικά- ματς, για το Conference League και το πρωτάθλημα, κάτι που προκάλεσε απογοήτευση στον κόσμο, αλλά και εκνευρισμό και απορίες στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Στη χθεσινή (11/3) προπόνηση στο Ρέντη, η ατμόσφαιρα ήταν «βαριά» στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών. Ο «Μέντι» τα... έχωσε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τους μίλησε με αυστηρό ύφος και τους έστειλε το... μήνυμα.

«Παίξαμε πολύ άσχημα, για άλλη μια φορά. Δεν κάναμε σχεδόν τίποτα από όσα είπαμε, δεν παίζουμε άμυνα. Δεν γίνεται να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Κάνουμε τα ίδια λάθη και δεν αντιδρούμε, ακόμη και σε καταστάσεις που είμαστε περισσότεροι στην άμυνα. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, πάντα θα το πληρώνουμε», τόνισε στους παίκτες του Θρύλου ο Βάσκος κόουτς. Και συνέχισε ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός: «Δεν ήμασταν πιεστικοί επιθετικά με τον Παναθηναϊκό. Παίξαμε με δύο επιθετικούς και δεν κάναμε ποτέ σωστά πίεση. Σέντρες δίχως αποτέλεσμα, μεγάλες αποστάσεις, οι γραμμές μας ήταν μακριά η μία από την άλλη».

Η πρώτη αρχή του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των Πειραιωτών ήταν: «Θέλω 11 παίκτες να αμύνονται, 11 παίκτες να επιτίθενται». Και αυτό θέλει να δει ο Ισπανός προπονητής στη συνέχεια, από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης