Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ανιγκό και οι «αφανείς ήρωες» της Ακαδημίας του Θρύλου

Ο Ανιγκό και οι «αφανείς ήρωες» της Ακαδημίας του Θρύλου
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 09:58

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Δεν υπάρχει ταβάνι για τους ονειροπόλους παιχταράδες της Κ19 του Ολυμπιακού, που «άλωσαν» το Μόναχο, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Μπάγερν και πήραν μια σπουδαία και ιστορικής σημασίας πρόκριση και πλέον, βρίσκονται 180 λεπτά μακριά από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Όπως ήταν λογικό, ολόκληρη η γηραιά ήπειρος έχει στρέψει το βλέμμα της στις θαυματουργά «λιοντάρια». Καθ' όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής και ξέφρενης πορείας των Νέων του Ολυμπιακού στο UEFA Youth League, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω σε πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά εκείνοι που έκλεψαν για ένα ακόμα παιχνίδι την παράσταση ήταν οι Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κωστούλας, που σκόραραν κόντρα στην ομάδα-βιομηχανίας ταλέντων του γερμανικού ποδοσφαίρου Μπάγερν Μονάχου.

Απολύτως λογικό, αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστές-παιδιά που μέχρι πριν από περίπου λίγους μήνες ελάχιστοι τους γνώριζαν. Εκτός από τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές τη «μερίδα του λέοντος» έχει κερδίσει αδιαμφισβήτητα και ο κόουτς Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, με την βοήθεια του εξαιρετικού σταφ που διαθέτει.

Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και οι «αφανείς ήρωες». Οι άνθρωποι που κοπιάζουν καθημερινά για να φέρουν εις πέρας τα «θέλω» των ομάδων, έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες, αλλά χωρίς την προβολή που τους αξίζει. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα αφανούς ήρωα είναι ο Γενικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Ζοσέ Ανιγκό. Σ' αυτόν οφείλουμε, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους «εργάτες» της Ακαδημίας των Πειραιωτών για αυτή την επιτυχία. Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Νέων, Bασίλης Νάνος, ο βοηθός του Ζοσέ Ανιγκό, Τόμας Μπενεντέτ, αλλά και το νέο μέλος αυτής της δυνατής ομάδας, ο εμβληματικός αρχηγός Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου.

Ο Ζοσέ Ανιγκό μαζί με τους προαναφερόμενους ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό και έχουν ως... αποστολή του να δημιουργεί τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου και η φουρνιά των παικτών της Κ19 του Ολυμπιακού είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το πετύχουν.

Όπως βλέπετε, η ανάδειξη ταλέντων και της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας των υποδομών είναι ένας από τους βασικότερους στόχους του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και σίγουρα, θα είναι ικανοποιημένος από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται σε αυτό το κομμάτι που θέλουν να εκπληρώσουν το όραμα του. Κι αυτό μπορεί το δει κανείς και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ζοσέ Ανιγκό στο match-programme της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Όταν ήρθαμε με τον Τόμας Μπενεντέτ, η αποστολή που μας έδωσε ο Πρόεδρος ήταν να έχουμε καλή απόδοση σε όλες τις κατηγορίες των τμημάτων υποδομής. Αυτό έχει επιτευχθεί, αφού όλες οι ομάδες μας αποδίδουν καλά. Από την Κ10 έως την Κ19. Η επιτυχία των Νέων φέρνει στο φως το έργο ενός ολόκληρου Συλλόγου. Ξεκινά από την διοίκηση, το σκάουτινγκ, το ιατρικό, το αθλητικό τμήμα. Όλοι στην Ακαδημία συμβάλλουν στα καλά αποτελέσματα των ομάδων μας. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για εμάς», συνεχίζει λέγοντας για την εξαιρετική ομάδα των Νέων του Θρύλου: «Η Ακαδημία είναι μια οικογένεια στην οποία καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα με υγεία. Όπως είπα πριν, η επιτυχία μοιράζεται και οφείλεται στη συνεργασία. Μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα της Κ19 είναι καρπός όλων των τμημάτων της Ακαδημίας. Υπάρχει σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα».

Ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει βάλει το... λιθαράκι του, για να δούμε αυτή την ομάδα Νέων να συμμετάσχει στον ημιτελικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και γενικά, να κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να αγαπάει και να στρέφεται περισσότερο στα «δικά» του παιδιά.

Ο τρόπος λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και δη της ομάδας Κ19, δείχνει τον δρόμο και δημιουργεί προσδοκίες και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης