Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ηγετική φυσιογνωμία του Όρτα! (video)

Η ηγετική φυσιογνωμία του Όρτα! (video)
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 - 18:47

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Αντρέ Όρτα έκανε άλλη μια σούπερ εμφάνιση την Πέμπτη (14/3) στην θριαμβευτική πρόκριση του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League αποκλείωντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ με το αδιανόητο 1-6. Ο Πορτογάλος μέσος συνεχίζει να κερδίζει πόντους με τις εμφανίσεις του και σίγουρα αποτελεί ένα πολύ βαρύ «όπλο» στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι κόντρα στους Ισραηλινούς, έχοντας εξαιρετικά στατιστικά, αλλά πάνω απ΄ όλα πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό παίκτη που πασάρει σωστά, βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, πρεσάρει ψηλά, καλύπτει πολλούς χώρους και συνεργάζεται πολύ καλά με τους υπόλοιπους μέσους και επιθετικούς.

Ο τεχνίτης κεντρικός μεσοεπιθετικός στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει δείξει την ποιότητά του και δικαιολογημένα έχει πάρει φανέλα βασικού. Ο Όρτα ήταν από τους «αφανείς ήρωες» αυτή της σπουδαίας πρόκρισης, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για αυτό που έκανε πριν το ματς, το οποίο όπως αποδείχτηκε άλλαξε ολόκληρη την ψυχολογία και την πίστη της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το 1-4 του Γεώργιος Καραϊσκάκης οι Ισραηλινοί έστησαν πάρτι εκτός γηπέδου. Ηταν προκλητικοί σε βαθμό, ακραίο και αυτό πείσμωσε περισσότερο τον Αντρέ Όρτα για την ανατροπή και την πρόκριση, ο οποίος όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του μετά τον άθλο επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Πες στα αγόρια σου ότι τίποτα δεν τελείωσε, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι», είπε στον Ρόμπι Κίν, ο Όρτα και δικαιώθηκε μία εβδομάδα μετά.

«Θα σας πω μια ιστορία. Στον πρώτο αγώνα, όταν πήγα στη συνέντευξη Τύπου πέρασα από τα αποδυτήρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους άκουσα που τραγουδούσαν. Φυσικά ήταν χαρούμενοι για το αποτέλεσμα (για το 1-4 του πρώτου αγώνα) και είπα στον προπονητή τους “πες στα αγόρια σου ότι τίποτα δεν τελείωσε, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι”. Και μου απάντησε ότι το ξέρει, αλλά δεν φάνηκε αυτό. Όταν δείξαμε αυτή τη νοοτροπία στο δεύτερο παιχνίδι και εκείνοι ήταν λίγο χαλαροί έπρεπε να τους κάνουμε να πληρώσουν και αυτό κάναμε».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει αυτό που έγινε, ο Πορτογάλος ανέφερε: «Ναι φυσικά. Το πίστευα και πριν το παιχνίδι και όταν μιλούσα στα αδέρφια μου στα αποδυτήρια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά αυτά τα παιχνίδια μπορούν έρθουν»

Ο Όρτα λοιπόν είναι άλλο ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει ταυτιστεί με το DNA του Συλλόγου και έχει δεθεί με εκείνον από τα πρώτα του μόλις 24ωρα στη χώρα μας.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν ο Ολυμπιακός θα μπει το καλοκαίρι σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Μπράγκα για να προχωρήσει σε αγορά του Αντρέ Όρτα, ειδικά εάν τα ποσά είναι τόσο μεγάλα όσο λέγονται, ωστόσο, με βάση με τα όσα μας έχει δείξει, έχει γίνει απαραίτητος για τον Θρύλο. Φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στη φιλοσοφία του κλαμπ, θα μπορέσει να δείξει πόσα μπορεί να προσφέρει και να λατρευτεί περισσότερο από τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης