Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Eίδηση-βόμβα: Κίνδυνος αποκλεισμού από το Conference για την Φενέρ!

Eίδηση-βόμβα: Κίνδυνος αποκλεισμού από το Conference για την Φενέρ!
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 09:48

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα τρομακτικά επεισόδια που ξέσπασαν στην κυριακάτικη (17/3) εκτός έδρας αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Τράμπζονσπορ, με οπαδούς της δεύτερης να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να επιτίθενται σε ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έχει ξεκινήσει έρευνα για να τακτοποιηθούν όλοι οι δράστες, ενώ η διοίκηση της αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League, δεν σκοπεύει να μείνει άπραγη σε αυτή την ιστορία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον τουρκικό σύλλογο, το διοικητικό συμβούλιο θα έχει γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου, στην οποία θα συζητηθεί το ποια θα είναι η αντίδραση στα σοκαριστικά επεισόδια, ενώ όπως έγινε γνωστό, στο... τραπέζι θα πέσει ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα!

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας Αλί Κοτς ξεκαθάρισε ότι εάν τελικά επιβληθούν ποινές και στους παίκτες της Φενέρμπαχτσέ τότε η απόφασή του ΔΣ θα είναι να πέσει κατηγορία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Fanatik, η Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να σκεφτεί διπλά και… τριπλά το ενδεχόμενο αποχώρησης. Διότι σε ένα τέτοιο σενάριο, η UEFA αναμένεται να τιμωρήσει με αποκλεισμό τα «καναρίνια» από τις διοργανώσεις της για τα επόμενα χρόνια. Και ασφαλώς το πλήγμα θα είναι τεράστιο για τον σύλλογο, ακόμη και σε θέμα πρεστίζ.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα ρώτησε τον αθλητικό δικηγόρο, Άνιλ Ντίνσερ για την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας».

Διαβάστε επίσης