Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... απαγορευτικά της UEFA στον Φρόιντφελντ

Τα... απαγορευτικά της UEFA στον Φρόιντφελντ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 19:31

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά στραβά αρμενίζουν η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και κυρίως ο Σουηδός αρχιδιαιτητής Πίτερ Φρόιντφελντ. Για αυτό κατέφυγαν στη λύση ανάγκης να πάρουν ως υπεύθυνο VAR, τον συμπατριώτη του Λιφ Λίντμπεργκ, από μια χώρα που δεν έχει VAR, για αυτό στέλνουν επιστολές, μπας και βρουν ξένους διαιτητές. Η κατάντια τους έχει φτάσει στο σημείο να θεωρούν πρόβλημα να ορίζουν ξένους ρέφερι, επειδή δεν μπορούν να βρουν, ενώ στην Κύπρο βρίσκουν όσους θέλουν και από αρκετές χώρες!

Αρχικά, ο Φρόιντφελντ ήθελε να φέρει τον Λίντμπεργκ ως υπεύθυνο εκπαίδευσης και να πάρει έναν ακόμη ξένο σαν υπεύθυνο για το VAR. Για αυτή τη θέση μίλησε με έναν πιστοποιημένο Γερμανό και ακολούθως με έναν Ολλανδό. Δεν τους βρήκε ο ίδιος, προφανώς κάποιος ή κάποιοι τους υπέδειξαν, όπως δεν ξέρουμε ποιος μεσολάβησε για να προτείνει ο Μπαλτάκος αρχιδιαιτητή τον Φρόιντφελντ και να τον ψηφίσουν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τελικά, αρνήθηκαν ο Ολλανδός και ο Γερμανός, πιθανόν επειδή κατάλαβαν με τι είχαν να κάνουν.

Μετά η ΕΠΟ και ο Φρόιντφελντ απευθύνθηκαν στην UEFA, όμως επειδή ο Σουηδός δεν ήρθε στην Ελλάδα μέσω επιλογής από τη λίστα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, οι αξιωματούχοι της αρνήθηκαν να «μπλέξουν» και δεν απάντησαν στο αίτημα της ΕΠΟ και του προέδρου της ΚΕΔ. Ο Λίντμπεργκ δεν προοριζόταν για υπεύθυνος του VAR, για αυτό δεν ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητές του, ενώ έδιωξαν τον Αυστριακό Φριτς Στούχλικ, με την ελπίδα να βρουν ξένο παράγοντα ο οποίος να είναι πιστοποιημένος από την UEFA για το VAR, προκειμένου να δεχθεί να αναλάβει. Αυτό δεν έγινε και έτσι επιστράτευσαν τον Λίντμπεργκ, με συνέπεια η λειτουργία του VAR να είναι προβληματική, να ανακατεύονται κι άλλα μέλη της ΚΕΔ πλην του Λίντμπεργκ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ρέφερι φέρονται να συνομιλούν ακόμη και για περιπτώσεις (κίτρινες κάρτες, φάουλ) που δεν προβλέπονται από το πρωτόκολλο. Σα να λέμε... VARατε σκύλοι αλέστε!

Η δεύτερη... πόρτα της UEFA στον Φρόιντφελντ είχε να κάνει και με το αίτημα να τον βοηθήσουν να φέρνει ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι. Δεν δέχθηκαν, προκειμένου να μη χρεωθούν επιλογές. Εκτός του ότι ο Σουηδός τα τελευταία τρία χρόνια ήταν εκτός λίστας υποψηφίων αρχιδιαιτητών, μπορεί να πληροφορήθηκαν και την ανακοίνωση της ΚΕΔ με ημερομηνία 18/10/23, σύμφωνα με την οποία «οι ξένοι διαιτητές ορίζονται από τις ομοσπονδίες των χωρών στις οποίες υποβάλλεται το αίτημα». Είναι πρωτοφανές να λένε ότι δεν φταίνε αυτοί που ορίζουν αλλά οι άλλοι!

Διαβάστε επίσης