Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τα παιδιά του!

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τα παιδιά του!
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 17:38

Το μέλλον του Θρύλου πρέπει να έρχεται από τις Ακαδημίες του. Δεν πρόκειται για μια επιθυμία. Είναι η πραγματικότητα και το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα Κ19 με την παρουσία της στο Final-4 του UEFA Youth League, έχοντας δείξει πως έχει όλα τα φόντα να περάσει και τη Ναντ στον ημιτελικό της 19η Απριλίου και να παίξει στον τελικό της διοργάνωσης, στις 22/4.

Τα «ερυθρόλευκα» Λιοντάρια έχουν μπει σχεδόν από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον πάγκο της πρώτης ομάδας στο ραντάρ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά το πάθος του Βαγγέλη Μαρινάκη με τις «ερυθρόλευκες» Ακαδημίες και θεωρεί και ο ίδιος, πως τα νέα ταλέντα που προέρχονται από τα σπλάχνα του Θρύλου πρέπει να προσεχθούν και να δουλέψουν σωστά. Στόχος η ένταξή τους στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι, άλλωστε, και το όνειρο των ίδιων των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Αυτό το όνειρο ζουν στις τελευταίες προπονήσεις ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Θάνος Κουτσογούλας. Οι εμφανίσεις τους με την Κ19 δεν άφησε ασυγκίνητο τον Μεντιλίμπαρ (έπαιξαν και τον ρόλο τους οι απουσίες εννιά παικτών με τις Εθνικές ομάδες) και κάλεσε τους δύο άσους για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Ο Χρήστος Μουζακίτης (γεννημένος στις 25/12/2006) ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας, αλλά λόγω ενός τραυματισμού στο μάτι, άλλαξε θέση και εξελίσσεται σε έναν παίκτη που κατά πολλούς θα αποτελέσει το επόμενο «10άρι» του Θρύλου.

Ο αριστεροπόδαρος χαφ έχει αγωνιστεί σε έξι από τα επτά παιχνίδια του UEFA Youth League, έχοντας σκοράρει πέντε φορές (σε έξι τελικές), ενώ έχει δώσει και μια ασίστ σε 455’ συμμετοχής στη διοργάνωση (έχει άλλα δύο στη Super League K19).

Ο Θάνος Κουτσογούλας (γεννημένος στις 3 Απριλίου του 2004) είναι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Λιονταριών. Μετράει 628’ ως βασικός στην Ευρώπη, φέτος, με ένα γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Στη Super League K19 είναι επίσης βασικός και αναντικατάστατος με τέσσερα γκολ σε 18 αγώνες (1.497’).

Αυτοί οι δύο, όπως και οι Μπάμπης Κωστούλας αλλά και Αντώνης Παπακανέλλος, είναι οι παίκτες που έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του ο 63χρονος Στρατηγός του Θρύλου και δεν αποκλείεται να τους δούμε ακόμα και στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Άλλωστε, ο Κωστούλας είχε κληθεί και πέρυσι το καλοκαίρι από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην προετοιμασία, στην οποία έμεινε μόλις λίγες ημέρες, αφού ο Ισπανός τεχνικός θεώρησε πως ο 16χρονος -τότε- σέντερ φορ δεν ήταν έτοιμος.

Διαβάστε επίσης