Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην τελική ευθεία ο Θρύλος για ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία ο Θρύλος για ΑΕΚ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 00:20

Το τέλος των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και η επιστροφή των διεθνών ήταν κάτι που περίμενε με αρκετή ανυπομονησία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στη διάρκεια της διακοπής, ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε τη δυνατότητα να δουλέψει κάποια πράγματα, σαφώς όχι στον βαθμό που θα ήθελε, καθώς παίκτες κλειδιά απουσίαζαν και υπήρχαν και τα προβλήματα των τραυματισμών που μείωναν τις διαθέσιμες επιλογές.

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Μεντιλίμπαρ είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει ακόμα καλύτερα το διαθέσιμο ρόστερ – όχι πως δεν το είχε κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό από τη μέρα της έλευσής του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Άλλωστε, άπαντες είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια και ο Στρατηγός του Θρύλου γνωρίζει πώς – ειδικά στο κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί – κανείς δεν περισσεύει.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολύ δύσκολο πρόγραμμα με 4 ματς – τελικούς σε 12 ημέρες αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των play offs της Super League.

Εκεί έχει επικεντρωθεί απόλυτα ο 63χρονος Βάσκος. Γνωρίζει πολύ καλά πως μια νίκη στην OPAP Arena θα σημάνει και την αντεπίθεση στην κούρσα του πρωταθλήματος και θα ήθελε όσο τίποτα να συνδέσει το όνομά του με έναν τίτλο που μόλις δύο μήνες πριν (αλλά και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν τρεις εβδομάδες) έμοιαζε χαμένη υπόθεση.

Μια νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα φέρει τον Ολυμπιακό ξανά μέσα στη διεκδίκηση του 48ου – και πιο μάγκικου – πρωταθλήματος στην «ερυθρόλευκη» ιστορία.

Έργο εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Για αυτό και περιμένει την επιστροφή των – ελπίζει όλων υγιών – διεθνών για να μπει στην τελική προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή (31/3).

Εκεί όπου θέλει να έχει στη διάθεσή του και τον Ζέλσον Μαρτίνς για τον οποίο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να είναι έτοιμος, έχοντας ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο μήνα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ πλέον συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα τον πιέσει ο Μεντιλίμπαρ διακινδυνεύοντας νέο τραυματισμό του. Αντίθετα, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος συνεχίζει να πονάει στη μέση και δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί.

Ο Ροντινέι, έχει πρόβλημα στο γόνατο, αλλά δεν υπάρχει να χάσει το ματς με την ΑΕΚ, ενώ και ο Τσικίνιο είναι κανονικά στα πλάνα του Βάσκου.

Διαβάστε επίσης