Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο «ερυθρόλευκος» Στρατηγός

Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο «ερυθρόλευκος» Στρατηγός
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 22:00

Άπαντες παρόντες θα είναι οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη (28/3) στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις 11 Απριλίου να περιμένει το Ολυμπιακό ένα εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα.

Αλλά, τη δεδομένη στιγμή, αυτό που αποκλειστικά απασχολεί τον Βάσκο τεχνικό είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (31/3). Η 2η αγωνιστική των play offs της Super League για τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή νίκη στην OPAP Arena αυτομάτως σημαίνει πως ο Θρύλος μπαίνει δυναμικά, ξανά, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Και αυτή την ευκαιρία, ο Μεντιλίμπαρ δεν σκοπεύει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Ήδη έχει μελετήσει ενδελεχώς τους «κιτρινόμαυρους», έχει διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού τους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η αναμενόμενη «βιντεοθεραπεία», στην οποία θα επιστήσει την προσοχή των παικτών του σε συγκεκριμένα σημεία, με βάση την προσοχή στις λεπτομέρειες οι οποίες, άλλωστε, κρίνουν και τέτοια ματς.

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ, όπως έκανε και τις προηγούμενες ημέρες – στους παίκτες που είχαν μείνει στο Ρέντη – δεν σταμάτησε να τονίζει το πόσο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με τον Ζέλσον Μαρτίνς να έχει ενταχθεί στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων, το μοναδικό πρόβλημα τραυματισμού είναι αυτό του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στη μέση, οι οποίες τον έχουν αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης από τις 3 Μαρτίου.

Αποφάσεις για την ενδεκάδα – όπως είναι φυσιολογικό – δεν έχει πάρει ακόμα ο Βάσκος Στρατηγός του Θρύλου, αλλά όπως έχει δείξει, υπάρχουν σταθερές πάνω στις οποίες θα βασιστεί.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει «μάχη» μεταξύ του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Ο 22χρονος τερματοφύλακας επέστρεψε έχοντας παίξει σε δύο ματς με την Εθνική Ελπίδων (Κ21) κόντρα σε Λευκορωσία και Ανδόρα και έχει ρυθμό αγώνων, ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία την «ερυθρόλευκη» εστία στην επική ανατροπή και τον θρίαμβο με 6-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η μέχρι στιγμής αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο Μεντιλίμπαρ θα επιλέξει την ενδεκάδα της Κυριακής με βάση τον αγώνα κόντρα στους Ισραηλινούς, αλλά σαφώς πρώτα θα θελήσει να δει και σε τι κατάσταση είναι και ο Γιώργος Μασούρας που έχει ταλαιπωρηθεί πιο πολύ από όλους τους «ερυθρόλευκους» διεθνείς έχοντας παίξει 210 λεπτά σε δύο ματς συν τις όποιες καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης