Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ANIKANOI! Παραιτηθείτε, διαλύσατε το ποδόσφαιρο! (photos, videos)

ANIKANOI! Παραιτηθείτε, διαλύσατε το ποδόσφαιρο! (photos, videos)
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:00

Σας ενημερώσαμε από χθες τo μεσημέρι, για τη νέα κατάντια της ΕΠΟ. Για τη νέα ξεφτίλα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, η οποία θα διοργανώσει back-to-back τελικό του Κυπέλλου χωρίς θεατές, λόγω ανικανότητας ξεκάθαρα. Η ΕΠΟ του Μπαλτάκου και των άλλων «εξυγιαντών» συνεχίζει να πηγαίνει από γκέλα σε γκέλα. Συνεχίζει να διασύρεται και να εκτίθεται…

Ωστόσο, αυτή η κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου κρατάει χρόνια επί ημερών εξυγίανσης εν έτη 2016, όπου εκεί και έπειτα έχουν γίνει τα απίστευτα «σκάνδαλα» με τους «εξυγιαντές» να διαφημίζουν την χώρα μας και το ποδόσφαιρο για όλους τους λάθους λόγους με έναν από αυτούς ναι είναι φυσικά και η διεξαγωγή των τελικών κυπέλλου. Στις υπόλοιπες χώρες είναι μια γιορτή, αλλά εδώ οι ανεκδιήγητοι έχουν εξευτελίσει τα πάντα. Από την αλλαγή διαιτητών εντολής Κοντονή (υπ. Αθλητισμού) μέχρι την ξεφτίλα με τελικό χωρίς κόσμο για 5η (!) επί ημερών «εξυγίανσης και κάθαρσης». Το gavros.gr θα σας παρουσιάσει τους τελικούς κυπέλλων, στα χρόνια της εξύγιανσης.

2016: Τα επεισόδια στην Τούμπα, η αλλαγή διαιτητών και κεκλεισμένων ο τελικός από τον Κοντονή

Τη σεζόν 2015/16, ο θεσμός σημαδεύτηκε από τα έκτροπα στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, με την εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και τα επεισόδια που έγιναν. Τα γεγονότα οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή της διοργάνωσης από την τότε κυβέρνηση και η ΟΥΕΦΑ διεμήνυσε ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα κινδυνεύσει με grexit αν η διοργάνωση δεν ολοκληρωθεί.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όσο περνούσε ο καιρός. Η κυβέρνηση επιτέθηκε εναντίον της ΕΠΟ και ο υφυπουργός αθλητισμού απαίτησε ακόμα και αλλαγή των βοηθών διαιτητή από την ομοσπονδία (!) για να επιτρέψει τη διεξαγωγή του τελικού. Ο τελικός διοργανώθηκε με καθυστέρηση σε σχέση με την αρχική ημερομηνία και όλη αυτή η ατμόσφαιρα επηρέασε τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 1-2 από την ΑΕΚ η οποία κατέκτησε το κύπελλο, με τον τελικό μάλιστα, να διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, προκαλώντας αίσθηση διεθνώς.

2017: O τελικός της ντροπής στο Μπερνα(μπέο)υ

6η Μαΐου του 2017, οι Έλληνες, ποδοσφαιρόφιλοι και μη, αφού το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, πέρα από τα όρια του αθλητισμού, έγιναν μάρτυρες ενός σιχάματος, το οποίο αποκλήθηκε «τελικός Κυπέλλου». Αναφερόμαστε στον τελικό της ντροπής, στον Βόλο, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στον οποίο… ακόμα μαχαιρώνονται και σφάζονται, πάνω στη γέφυρα… Τον θυμάστε; Ξεχνιέται…;

Το απολύτως κωμικό είναι ότι για τον συγκεκριμένο τελικό, είχαν απονεμηθεί, αργότερα, βραβεία Fair Play… Τα αίματα και τα σκισμένα ρούχα από τις μαχαιριές είναι… ακόμη πάνω στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού. Ή μήπως να το πούμε Σαντιάγκο «Μπερνα-Μπέου»; Κι αυτό «έπαιζε» τότε. «Ο καλύτερος τελικός των τελευταίων 10 ετών», είχε δηλώσει ο Μπέος!!!!! Πριν τα βραβεία Fair Play αυτό…

2018: Επεισόδια ξανά και κίνδυνος (ξανά) Grexit

Η «εξυγίανση» συνεχίζει να μας χαρίζει συναρπαστικές στιγμές και στον τελικό του 2018. Λίγες εβδομάδες πριν, είχε κάνει το γύρο του κόσμου η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας λίγο πριν τη λήξη του ντέρμπι τίτλου για το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ συνοδεία μπράβων και φέροντας ο ίδιος όπλο.

Στον τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γίνονται και πάλι σοβαρά έκτροπα και η χώρα φλερτάρει» πλέον με το ποδοσφαιρικό Grexit.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και τις αστυνομικές δυνάμεις στη «νεκρή ζώνη» του γηπέδου. Επεισόδια σημειώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και έξω από τη Θύρα 3, καθώς υπήρξαν συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ με δυνάμεις των ΜΑΤ. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι ρίψεις φωτοβολίδων.

2019: Διεθνής διασυρμός ξανά με επεισόδια σε κεκλεισμένων των θυρών

Απίστευτα πράγματα ζήσαμε για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη τελικό-παρωδία το 2019 που έγινε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Σε έναν τελικό δυσφήμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και πάλι, με την… εξυγίανση να ρεζιλεύει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη χώρα μας διεθνώς. Δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα επεισόδια σε έναν τελικό με 1.000 άτομα και 3.000 αστυνομικούς, κάτι το οποίο πραγματικά τα λέει όλα.

Επεισόδια, ξύλο, βρισιές, επιθέσεις στα δημοσιογραφικά, ρίψη μπουκαλιού στον Χάρη Κοπιτσή, την ώρα που βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα σε εκπομπή στην Cosmote TV, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

Όλα αυτά σημειώθηκαν στην κατά τα άλλα «γιορτή» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μία ημέρα που ήρθε να προστεθεί στις «μαύρες» στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

2020: To «ανέκδοτο» περί Ριζούπολης και το «μαγειρείο» με τα παλιά ρόστερ

Τελικός Κυπέλλου 2020, άλλη μια χρονιά απόλυτης ξεφτίλας για την εξυγιαντική ΕΠΟ. Από τότε είχαμε σήριαλ με αφορμή την έδρα της διεξαγωγής του τελικού.

Η ΕΠΟ επιλέγει τη Ριζούπολη, ένα γήπεδο αρκετών ετών με τον αγωνιστικό χώρο να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, σε μία περιοχή που είναι δίπλα με τη Ν. Φιλαδέλφεια και με τους γύρω χώρους να αστυνομεύονται πολύ δύσκολα. Ο περιφερειάρχης Αττικής εκφράζει τις αμφιβολίες του, ξεκινάει το δίπολο ανάμεσα σε Ριζούπολη και ΟΑΚΑ και τελικά καταλήγουν στο Πανθεσσαλικό με ημερομηνία 12/09/2020 παρότι αρχικά είχε οριστεί στις 26/07/2020.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι η ΕΠΟ αποφάσισε ο τελικός να διεξαχθεί με τα παλιά ρόστερ των ομάδων, παρότι διεξήχθη μέσα Σεπτεμβρίου, κάτι που προφανώς έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό που είχε προχωρήσει σε πολλές μεταγραφές. Ωστόσο, όσο προσπάθησαν να το… δώσουν στην ΑΕΚ, το Κύπελλο κατηφόρισε προς Πειραιά.

2021: Ο Covid μας προφύλαξε από νέα έκτροπα

Τη σεζόν 2020/21, ο covid θερίζει και η πανδημία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Αυτό προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τελικός γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και κάθε ομάδα λαμβάνει από... έντεκα προσκλήσεις και για πρώτη φορά στα χρονικά δεν άνοιξε… μύτη.

2022 Τελικός-πρότυπο με πέτρες και ξύλο

Τελικός του 2022. Ο τελικός της ξεφτίλας (ακόμη ένας) επί «εξυγίανσης», ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, τα έκτροπα έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν αποτροπιασμό σε όλους τους υγιείς φιλάθλους. Το πιο αστείο είναι ότι κάποιοι μιλούσαν για «τελικό-πρότυπο» επειδή θα απουσίαζε ο Ολυμπιακός. Ωστόσο συνέβησαν σοβαρά επεισόδια. Ξύλο, δακρυγόνα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Αϊτόρ του Παναθηναϊκού δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να γίνουμε ξανά viral.

2023 Σειρά του Netflix: Ο γύρος του κόσμου με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας

Πέρσι είχαμε «εξυγίανση της εξυγίανσης» με διοίκηση Μπαλτάκου. Ζούμε στην εποχή της μεζούρας, της μέθης, του Νταμπάνοβιτς, του Μάσα, των καταγγελιών για «μαύρες γραβάτες», κτλ. Σε ό,τι αφορά τον τελικό του κυπέλλου, τα λόγια έχουν πλέον στερέψει για τον διεθνή εξευτελισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεκάδες χώρες, άλλες τόσες πόλεις! Παντού μας βάζουν εμπόδια! Μέχρι και ο Νίκος Βέρτης, που πρόλαβε την ΕΠΟ και έκλεισε συναυλία στην Αλβανία, την ίδια μέρα, στο ίδιο γήπεδο που η Ομοσπονδία στόχευε να ορίσει τον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ!

2024 Nέο φιάσκο, νέο κεκλεισμένων των θυρών

Χωρίς κόσμο για δεύτερη σερί χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μαϊου. Έτσι αποφασίστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ. Με τη δικαιολογία ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καμερών σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και έτσι δεν μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο! Τουλάχιστον όχι με τα υπάρχοντα δεδομένα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος.

Κλείνοντας, λοιπόν, υπάρχει και το ερώτημα το οποίο εγείρει αυτή η νέα κατάντια της ΕΠΟ είναι το εξής: Δεν κουράστηκαν να διασύρονται; Δεν κουράστηκαν να είναι μονίμως εκείνοι, στους οποίους στρέφεται το δάχτυλο όλου του ποδοσφαιρικού κοινού της χώρας, όταν ψάχνει να βρει τους υπαίτιους της κατάντιας του ποδοσφαίρου μας;

Όχι απλώς δεν μπορούν να διοικήσουν το ποδόσφαιρό μας, αλλά όλα όσα κάνουν στον βωμό της «εξυγίανσης», τους εκθέτουν στα μάτια των υπερομοσπονδιών, αλλά προπάντων του κοινού. Και δεν φαίνεται να τους νοιάζει κιόλας, γιατί παρόλα τα σκάνδαλα τα οποία έχουν αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια «εξυγίανσης», όποιος αναλαμβάνει στη θέση του προηγούμενου, συνεχίζει και το έργο του προηγούμενου. Και όχι μόνο αυτό, το πάει και παραπέρα, ρίχνοντας ακόμη πιο χαμηλά το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Μετά από 8 χρόνια «εξυγίανσης» λοιπόν, νοσταλγούμε το μακρινό πλέον 2015 και τον τελευταίο τελικό κυπέλλου που έγινε με κανονικότητα, με υγιή ΕΠΟ, με ισχυρό Ελληνικό ποδόσφαιρο, μπροστά σε κόσμο, χωρίς έκτροπα, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς διαιτητικά όργια, χωρίς να γίνεται η χώρα μας ρεζίλι των σκυλιών διεθνώς.

Ήταν 23 Μαΐου 2015...

Διαβάστε επίσης