Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος δημιούργησε, αλλά θέλει και τύχη

Ο Θρύλος δημιούργησε, αλλά θέλει και τύχη
Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 - 20:31

Ο νόμος του ποδοσφαίρου… Η πόρνη η μπάλα… Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που πλήρωσε ο Ολυμπιακός στην OPAP Arena. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εδώ και εβδομάδες με δηλώσεις του έχει σταθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα που ταλανίζει τους «ερυθρόλευκους» και σε πλείστες περιπτώσεις δεν τους έχει επιτρέψει να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Με 45.5% ποσοστό στην κατοχή της μπάλας, τακτικά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν δημιουργούν ευκαιρίες τόσο με αντεπιθέσεις, όσο και σε πιο οργανωμένες προσπάθειες. Όλα αυτά χάρη στην καλή αμυντική λειτουργία με πολλή πίεση στο χώρο του κέντρου, σωστή ανάπτυξη και καθαρό μυαλό στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Μαγικό ραβδάκι δεν έχει ο Βάσκος τεχνικός. Το έχει πει από την πρώτη στιγμή. Βασίζεται στη δουλειά του με στόχο ο κόσμος να απολαμβάνει καλό ποδόσφαιρο από τον Θρύλο. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει ο Στρατηγός του Ολυμπιακού είναι στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευστοχία των παικτών του.

Αυτό που δείχνουν τα στατιστικά του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 10 σουτ προς την αντίπαλη εστία, τα επτά από αυτά εντός περιοχής και τα έξι να είναι εντός στόχου. Με τις μεγάλες ευκαιρίες που καταγράφηκαν να είναι δύο και το XG να είναι στο 1.31.

Και όμως, η πόρνη μπάλα δεν μπήκε μέσα, με τους παίκτες του Θρύλου να κάνουν ήρωα τον Αθανασιάδη. Θέλει και λίγη τύχη. Και αυτή έλειψε στην OPAP Arena για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του και την πλήρωσε…

Διαβάστε επίσης