Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ και η ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις!

Το ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ και η ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις!
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 - 11:01

Μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό. Δεν έχει νόημα να σταθείς κανείς στα τρία γκολ. Από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Ούτε στις 16 τελικές, τις 9 στο τέρμα. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα, που δείχνουν πολλά για τη δουλειά που έχει γίνει, αλλά κι αφήσουν υποσχέσεις για πολύ μεγάλα πράγματα στο προσεχές μέλλον, με τον Θρύλο να παραμένει σε δύο βασικούς στόχους. Εξάλλου, το είπε και ο Μεντιλίμπαρ μετά το ματς με τον Άρη.

Κυριαρχία, επιθετικότητα, ποιότητα, ένταση. Αυτές είναι ίσως οι πιο χαρακτηριστικές λέξεις για τον Ολυμπιακό που δημιουργεί ο Βάσκος τεχνικός και μας παρουσίασε ξανά το απόγευμα της Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και όσο περνάει ο καιρός προσπαθήσει να το εφαρμόσει στον απόλυτο βαθμό. Εμφανίζοντας μια ομάδα που χαίρεται ο κόσμος της να τη βλέπει.

Χωρίς αμφιβολία, το έργο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος της ιστορίας του είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, ο Θρύλος «στρώνει» σιγά-σιγά, «δένει», δείχνει πιο πειστικός και παρουσιάζει αισιόδοξα στοιχεία, ακόμα και για την επόμενη σεζόν.

Ο Βάσκος προπονητής κερδίζει συνεχώς πόντους στην εκτίμηση του κόσμου με τη δουλειά του και με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις καταστάσεις που προκύπτουν. Πέρα από το προφανές, το αγωνιστικό, το σύνολο δείχνει να πιο δεμένο από οποιοδήποτε άλλο σημείο της σεζόν. Η ομάδα μοιάζει πολύ με αυτό που λέμε «οικογένεια» σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Μεντιλίμπαρ και στις μεθόδους.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Ολυμπιακός πέραν από την αγωνιστική ταυτότητα που αποκτά και η οποία είναι ελκυστική, μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό σε αυτό το καταληκτικό σκέλος της σεζόν. Kαι στην κούρσα του πρωταθλήματος και στην Ευρώπη…

Διαβάστε επίσης