Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «ασπίδα» σε Ρέτσο!

Η «ασπίδα» σε Ρέτσο!
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 - 16:53

Τις επιλογές του κάθε προπονητή για το κάθε παιχνίδι καθορίζει όχι μόνο το παρών, αλλά και το παρελθόν.

Κάτι που φάνηκε και στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League. Όπου ο Μεντιλίμπαρ είχε στην ενδεκάδα τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Έτσι άφησε πίσω και τα όσα έγιναν με την ΑΕΚ, στην κρίσιμη φάση στο γκολ του Ελίασον.

Δέχθηκε επίθεση και μέσω μηνυμάτων στα social media, γνωρίζει τι συμβαίνει τριγύρω του και τι λέγεται και γράφεται. Κόντρα σε αυτά, όμως, έχει τη στήριξη του προπονητή του. Και δεν είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ στην ανάλυσή του στους παίκτες του Ολυμπιακού, στάθηκε σε συνολική ευθύνη.

Από την πρώτη στιγμή δεν πίστευε πως φταίει ο Ρέτσος γι’ αυτό το γκολ. Είδε τα λάθη, τόσο στις μονομαχίες, όσο και στην τακτική προσέγγιση της φάσης της προσπάθειας του Ελίασον. Ο Μεντιλίμπαρ δεν… σέντραρε τον διεθνή στόπερ, αλλά αντιθέτως τον αποθέωσε στις δηλώσεις του ενόψει του ματς με τη Λαμία.

«Ούτε όταν καταλαβαίνω τι γράφεται ασχολούμαι με τον Τύπο. Πόσω μάλλον τώρα που δεν γνωρίζω και τη γλώσσα. Αυτό που κάνω εγώ στη δουλειά μου είναι να μην στέκομαι σε μια φάση ή σε ένα γκολ ή σε μια στιγμή του αγώνα.

Αναλύω τι γίνεται στα 90 λεπτά ενός αγώνα. Όπως και στον επιθετικό δεν στέκομαι στα πόσα γκολ θα βάλει αλλά στο τι δουλειά θα προσφέρει γενικότερα μέσα στον αγώνα, έτσι και με τον Ρέτσο δεν χρειάζεται να σταθώ σε ένα λεπτό του αγώνα αλλά στο τι προσφέρει σε ολόκληρο τον αγώνα. Γενικά είναι κάτι που συμβαίνει.

Στον δικό μας άνθρωπο να κάνουμε πολύ περισσότερη επίθεση από ότι σε έναν ξένο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνει ο Ρέτσος μέσα στο γήπεδο και για αυτό συνεχίζω να τον θέλω μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα παιχνίδια μας», είπε σχετικά.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει αποδείξει με τις αξίες που τον διέπουν δεν πρόκειται να επιτρέψει για κανέναν λόγο, να κινδυνέψει να ταρακουνηθεί το αγωνιστικό του οικοδόμημα αλλά και το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, από τυχόν αναταράξεις από τον οποιονδήποτε. Εξάλλου ότι έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, είναι και το μεγάλο όπλο του για την συνέχεια του πρωταθλήματος και των ματς στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης