Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσακαλίδης, όπως λέμε Παπαδόπουλος και Γκορτσίλας

Τσακαλίδης, όπως λέμε Παπαδόπουλος και Γκορτσίλας
Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 - 12:31

Μια από τα ίδια με τους ορισμούς διαιτητών στους εκτός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε τα μπλόκα στο Πανθεσσαλικό (Βόλος-Ολυμπιακός 2-2) και στο Περιστέρι (Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0) αλλά και το αποτυχημένο μπλόκο στο ματς Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3. Η επιλογή του Αλέξανδρου Τσακαλίδη (Χαλκιδικής) στο σημερινό (7/4) παιχνίδι έχει ομοιότητες με τα προαναφερόμενα παιχνίδια, όπου η διαιτησία στέρησε τέσσερις βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους» με... χειρουργεία των Παπαπέτρου (Αθηνών) και Γκορτσίλα (Μακεδονίας), διαιτητή και VAR στον Βόλο, αλλά και των Ζαμπαλά (Ηπείρου), Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) στο Περιστέρι.

Η Χαλκιδική, ένωση στην οποία ανήκει ο Τσακαλίδης, είναι δίπλα στη Θεσσαλονίκη. Αρα, δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να ανταγωνίζεται, μεταξύ άλλων με τον ΠΑΟΚ, και να δίνουν αφορμές με τέτοιες επιλογές διαιτητών, με δεδομένα και τα «χειρουργεία» των Γκορτσίλα, Παπαδόπουλου. Σα να μην έφτανε αυτό έβαλαν VAR και τον Αθηναίο Ευαγγέλου, έναν ρέφερι που έχει δώσει πολλές αφορμές σε αγώνες του Ολυμπιακού.

Η επιλογή του Τσακαλίδη δείχνει να μην έχει λογική καθώς είναι άπειρος διαιτητής. Αν και διανύει την τρίτη του σεζόν δεν τον εμπιστεύονται καθώς φέτος σφύριξε, μόλις τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και τρία Κυπέλλου. Το τελευταίο ματς του 31χρονου ρέφερι είναι στις 24 Φεβρουαρίου (Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 0-0).

Δεν όρισαν τον Τσακαλίδη ούτε στα πλέι οφ της Super League 2 για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Παρόλα αυτά τον όρισαν Λαμία-Ολυμπιακός για τα πλέι οφ της Super League. Ενας ακόμη λόγος που δεν έχει λογική η επιλογή του στον σημερινό αγώνα.

Την τρέχουσα σεζόν ο διαιτητής από τη Χαλκιδική είχε οριστεί δυο φορές τέταρτος σε αγώνες του Ολυμπιακού (με τη Λαμία εντός και με τον ΟΦΗ εκτός). Επίσης, έχει οριστεί τρεις φορές τέταρτος σε αγώνες της ΑΕΚ, ενώ σφύριξε ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0.

Ο VAR Ευαγγέλου (Αθηνών) είναι ένας διαιτητής που ορίζεται συχνά σε αγώνες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος ρέφερι έχει να σφυρίξει παιχνίδι του Ολυμπιακού από το περσινό των πλέι οφ στην Τούμπα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0. Στο VAR έχει να οριστεί από το φετινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Αφορμές έχουν δώσει και οι δυο βοηθοί του Τσακαλίδη. Ο Μεϊντανάς (Αχαΐας) είναι διεθνής βοηθός με 11 λάθη, ενώ ήταν AVAR σε τέσσερα «χειρουργεία» ξένων διαιτητών! Ο Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) είναι ο πρώτος βοηθός σε ορισμούς, έχει 13 από 14 ματς σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και δεν είναι διεθνής! Τη σεζόν 2020-21 ήταν στο Αστέρας-Ολυμπιακός 0-2 και εκτέθηκε από το VAR, καθώς είδε ανύπαρκτο οφσάιντ σε γκολ του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης