Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμπιστεύεται το «ερυθρόλευκο» ρόστερ

Εμπιστεύεται το «ερυθρόλευκο» ρόστερ
Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 - 11:18

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει ταυτόχρονα δύο από τους πλέον δημιουργικούς παίκτες του εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Λαμία αλλά και τον βασικό στόπερ του Θρύλου δείχνει αρκετά από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ποιότητα του ρόστερ που έχει στη διάθεσή του.

Μπορεί ο Ντάνειλ Ποντένσε να είναι τιμωρημένος και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, όμως, σε συνδυασμό με την απόφαση να μείνει εκτός αποστολής και ο Κώστας Φορτούνης, μοιάζει με ένα ρίσκο απέναντι σε μια ομάδα που μόνο ευκολοκατάβλητη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά όταν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ποντένσε και Φορτούνης μετρούν μαζί 23 γκολ και 25 ασίστ (13-8 ο Πορτογάλος σε 37 ματς, 10-17 ο Έλληνας σε 40 αγώνες). Νούμερο διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο φανερώνει τη δυναμική τους στο παιχνίδι του Θρύλου.

Όμως, εκτός των πλέι οφ της Super League, ο Βάσκος Στρατηγός έχει να σκεφτεί και την Ευρώπη και τα ματς με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League.

Παράλληλα, επέλεξε να αφήσει εκτός και τον Νταβίντ Κάρμο εκτός. Ο Ανγκολοπορτογάλος στόπερ χρειαζόταν και αυτός ανάσες και θα τις πάρει.

Μπορεί, ο Ζιουλιάν Μπιανκόν να μην ήταν στην αποστολή με τον Άρη, κόντρα στην ΑΕΚ να έμεινε στον πάγκο και η τελευταία φορά που έπαιξε να ήταν στις 10 Μαρτίου στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά φαίνεται ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του Μεντιλίμπαρ για να τον έχει ξανά στην αποστολή και λογικά δίδυμο με τον Ρέτσο κόντρα στη Λαμία.

Από την άλλη μεριά, ο Βέζο ήταν στον πάγκο με τους Θεσσαλονικείς, αλλά η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 28 Φεβρουαρίου στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού.

Αλλά και ο Νέλσον Άμπι, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική Κ20 της Αγγλίας πριν δύο εβδομάδες, και μετά το 90λεπτο με τον Βόλο στις 3 Μαρτίου, ήταν επίσης στον πάγκο στο ματς με τον Άρη.

Ακόμα και ο Φραν Ναβάρο που μετά την ΑΕΚ, όπου δεν φάνηκε όταν μπήκε ως αλλαγή και έμεινε εκτός αποστολής την Τετάρτη (3/4), λογικά θα είναι στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ο «Μέντι», εκεί που φαινομενικά δείχνει πως μπορεί να έχει «ξεχάσει»« κάποιους παίκτες, φροντίζει να τους δίνει και κίνητρο και να τους έχει σε ετοιμότητα.

Δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει παίκτες εκτός ροτέισον και το υπενθυμίζει και στους ίδιους με πράξεις.

Κανείς παίκτης δεν περισσεύει για τον 63χρονο Βάσκο.

Διαβάστε επίσης