Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Kινδυνεύει με σοβαρή τιμωρία η Φενέρ για την αποχώρηση από τον τελικό του Super Cup

Kινδυνεύει με σοβαρή τιμωρία η Φενέρ για την αποχώρηση από τον τελικό του Super Cup
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 - 12:47

Το είπε και το έκανε η Φενέρμπαχτσε! Η αντίπαλος του Θρύλου στο Conference League παρατάχθηκε στον τελικό του Super Cup με την Κ19. Τα «καναρίνια» με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να αντιδράσουν για τις αποφάσεις της ομοσπονδίας και το γεγονός πως ανέβαλλε το ματς λόγω Ολυμπιακού.

Η Φενέρ πράγματι κράτησε την πρώτη της ομάδα στην Κωνσταντινούπολη, αφού θεωρεί σημαντικότερο το ματς της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό. Έτσι κόντρα στην Γαλατά παρατάχθηκε με παιδιά 18 και 19 ετών.

Η Γαλατάσαραϊ από την πλευρά της παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια και στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με τον Ικάρντι. Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.

Οι παίκτες της Φενέρ δεν έκαναν καν σέντρα μετά το γκολ που δέχτηκαν, αφού δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο όπως και έκαναν. Έτσι ο τελικός του Super Cup τελείωσε στο δεύτερο λεπτό με τη Φενέρμπαχτσε να φεύγει για τα αποδυτήρια.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δύσκολα θα μείνει ατιμώρητη, αφού προβλέπεται ποινή από τους κανονισμούς της τουρκικής ομοσπονδίας για τέτοιες καταστάσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτούς, όπως αναφέρονται από το NTVSpor, μία ομάδα που δεν συμμετέχει είτε στο θεσμό του Κυπέλλου είτε σε κείνον του Σούπερ Καπ, δεν μπορεί να συμμετέχει στην διοργάνωση του Κυπέλλου Τουρκίας τη νέα σεζόν. Αν δε την επόμενη σεζόν απ' όταν αποσύρθηκε πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα μπορέσει παίξει στο Σούπερ Καπ.

Μάλιστα, η ομάδα που θα αποσυρθεί από τον θεσμό θα πρέπει να πληρώσει στην ομοσπονδία της χώρας όλα τα έξοδα για την διοργάνωση του τελικού που δεν θα λάβει χώρα τελικά, καθώς και όποια επιπλέον ζημία προκύψει απ' αυτή την ακύρωση.

Διαβάστε επίσης