Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαντιαγκό, θα μας... τρελάνεις;

Σαντιαγκό, θα μας... τρελάνεις;
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 - 12:30

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Μία ακόμη φανταστική εμφάνιση από τον Σαντιάγκο Έσε. Μία ακόμη εμφάνιση υψηλού επιπέδου! Με τον Αργεντινό άσο να αποδεικνύει για άλλη μία φορά και, μάλιστα, περίτρανα, ότι αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια! Χωρίς αμφιβολία...

Αυτό φάνηκε και στο ματς με τη Λαμία. Η μανία του βιονικού Αργεντινού χαφ να οργώνει το γήπεδο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με αποτέλεσμα να κερδίζει τις 6/7 μονομαχίες στις οποίες έλαβε μέρος, να μοιράσει μια “key pass”, να πασάρει με επιτυχία 90% (47/52), ενώ συμμετείχε στο αυτογκόλ του Κορνέζου (81′), όταν προσπάθησε να σεντράρει προς τον αφύλακτο Ελ Αραμπί.

Ο Σαντιάγκο πρόκειται για τον πιο ακούραστο «εργάτη» που κάνει τα πάντα και συμφέρει και παίζει ασταμάτητα από τον περασμένο Ιανούαριο.

Με εξαίρεση κάποια προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της σεζόν (κυρίως μετά από το χτύπημα στη μύτη, στον αγώνα με την Φράιμπουργκ που δεν… τιμωρήθηκε ποτέ) και κάποιες «ανάσες» που του έδωσε ο Μεντιλίμπαρ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Λατινοαμερικάνος μέσος, παίζει στα… κόκκινα και αυτή τη στιγμή ο… λογαριασμός του «γράφει» 3144 λεπτά και 39 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Για την ακρίβεια 25 αγώνες στο πρωτάθλημα, μια ντουζίνα παιχνίδια σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και δύο αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας, «γράφει» ως τώρα το… κοντέρ, για έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε το καλοκαίρι από την Ουρακάν (ως αρχηγός της) και μπήκε αμέσως στα… βαθιά, χωρίς προετοιμασία και ιδιαίτερο διάστημα προσαρμογής. Κάτι που απαιτείται ειδικότερα για έναν παίκτη που περνάει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Για την ιστορία με την Ουρακάν, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, έπαιξε σε 37 ματς, με πέντε γκολ (3.103 αγωνιστικά λεπτά).

Ο νεαρός μέσος του Θρύλου, λοιπόν, μετράει 6.247 λεπτά συμμετοχής, σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, δείχνοντας τις απίστευτες αντοχές του!

Διαβάστε επίσης