Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γελοιοποιήθηκε η διαιτησία

Γελοιοποιήθηκε η διαιτησία
Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 - 22:00

Όταν ο ελίτ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ο οποίος ήταν διαιτητής στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά 1-2 δίνει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς και ο (επίσης) διεθνής Μανούχος (Αργολίδας) επιβεβαιώνει ως VAR την ανύπαρκτη παράβαση σε κανονικό μαρκάρισμα του Καστάνο στον Σάντος Μπαρμπόσα (68’), τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι ακόμη δεν έχουμε βρει τον πάτο. Με την εκτέλεση του πέναλτι έγινε το 1-2.

Η διαιτησία γελοιοποιήθηκε και σε έναν ακόμη αγώνα της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, στο ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0. Στο 22’ ο Εραμούσπε σταμάτησε με φάουλ τον Ισέκα και ο Πουλικίδης τού έδειξε την κίτρινη κάρτα. Όμως, ο VAR Τζήλος (Λάρισας) τον κάλεσε για ανασκόπηση της φάσης, με αποτέλεσμα ο Πουλικίδης να αποβάλει τον Εραμούσπε, με το σκορ στο 1-0. Για όλα αυτά χρειάστηκαν 7’ και ο Πουλικίδης κράτησε 5’ καθυστερήσεων! Η κόκκινη κάρτα είναι ανύπαρκτη καθώς δεν υπάρχει αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας για γκολ. Υπάρχει παρόμοια φάση για κίτρινη κάρτα σε εκπαιδευτικό βίντεο της UEFA.

Όλα αυτά δείχνουν και την ανύπαρκτη εκπαίδευση του Μάνταλου καθώς ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Πως να είναι πετυχημένος, ως υπεύθυνος, όταν οι ρέφερι δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε για φάσεις που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, ενώ ξευτιλίζουν μέχρι και το VAR. Είναι δυνατόν να δίνουν πέναλτι σε ένα φυσιολογικό μαρκάρισμα; Πόσο τυχαίο είναι ότι τα αίσχη έγιναν υπέρ ομάδων που στηρίζουν την παρούσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Με τέτοια λάθη αλλοιώνονται αποτελέσματα αγώνων, κατ’ επέκταση και η βαθμολογία. Μετά από τέτοια λάθη πρέπει να καρατομούνται διαιτητές, επειδή αλλοιώνεται μέχρι και το VAR. Ακόμη, χειρότερα αν τέτοια λάθη τα κάνουν διεθνείς (Σιδηρόπουλος, Μανούχος), έμπειροι διαιτητές (=Τζήλος), ούτε ο Πουλικίδης (Δράμας) δικαιολογείται.

«”Κοκκίνησε” και η ντροπή με το χειρουργείο του Κωνσταντίνου Πουλικίδη και των συνεργατών του», ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα. «Τα σφυρίγματα του διαιτητή δεν μας άφησαν να παίξουμε αυτό που θέλουμε», δήλωσε ο τεχνικός του Αστέρα Μίλαν Ράσταβατς.

Διαβάστε επίσης