Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 8ο ευρωπαϊκό «θύμα» του Φορτούνη!

Το 8ο ευρωπαϊκό «θύμα» του Φορτούνη!
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 - 00:02

Ο Φορτούνης ήταν για ακόμα μια φορά, η ηγετική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού σε αγώνα στην Ευρώπη και απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, έκανε «πάρτι», σκοράροντας με σουτ εκτός περιοχής για το 1-0, αλλά και «φτιάχνοντας» το 2-0 του Γιόβετιτς, με «μαγική» κάθετη μπαλιά.

Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός, με τον τρόπο αυτό, δεν έδωσε συνέχεια μόνο στα εντυπωσιακά του επιτεύγματα φέτος στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, όπου έχει σταθερά γκολ ή τουλάχιστον ασίστ (με εξαίρεση το ματς με την Φερεντσβάρος) σε κάθε παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» αλλά «σάρωσε» και στις πρωτιές. Τα πεπραγμένα του αρχηγού του θρύλου, δεν πέρασαν απαρατήρητα και από την UEFA, στην οποία και έκανε… νταμπλ!

Ο Κώστας Φορτούνης συνεχίζει να «σαρώνει» στην Ευρώπη και πλέον έχει σκοράρει απέναντι σε ομάδες από οκτώ διαφορετικές χώρες. Αναλυτικότερα, ο «Φόρτου» που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση φέτος, έχει γκολ απέναντι σε Άγγλους (Μπέρνλι, Γουέστ Χαμ), Λουξεμβούργιους (Ντουντελάνζ), Ιταλούς (Μίλαν), Σέρβους (Τσουκαρίτσκι, Παρτιζάν), Βέλγους (Γκενκ, Άντερλεχτ), Ελβετούς (Γιανγκ Μποίς), Ισραηλινούς (Μακάμπι Τελ Αβίβ) και Τούρκους (Φενέρμπαχτσε).

Συγκεκριμένα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός, έχει σκοράρει λοιπόν απέναντι σε έντεκα ομάδες από την Ευρώπη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, αφού τα παραπάνω «θύματα» ήταν σε Κόνφερενς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί θα μπορεί για πρώτη φορά να σκοράρει απέναντι σε γαλλική ομάδα (Λιλ) ή για Τρίτη απέναντι σε αγγλική (Άστον Βίλα).

Διαβάστε επίσης