Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε τον χρόνο σύμμαχο του Θρύλου

Έκανε τον χρόνο σύμμαχο του Θρύλου
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 - 10:32

Η άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην Αθήνα και η ανακοίνωσή του στις 11 Φεβρουαρίου, έγινε σε ένα χρονικό σημείο που τα πάντα ήταν πιεστικά για τον Ολυμπιακό.

Ο Βάσκος τεχνικός μπροστά του έναν αγωνιστικό «Γολγοθά» να ανέβει, με συνεχόμενα παιχνίδια, αναλαμβάνοντας μια ομάδα με αρκετά προβλήματα, άγνωστη στον ίδιο. Σαφώς είχε κάνει αξιολόγηση του ρόστερ και είχε μάθει κάποια πράγματα, αλλά η καθημερινή τριβή μέσα από προπονήσεις και αγώνες δίνει άλλες πληροφορίες.

Ακόμα και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Βάσκος τεχνικός έδειξε πως δεν είναι άνθρωπος που αγχώνεται και λυγίζει υπό το βάρος των καταστάσεων. Ή τουλάχιστον, αν αγχώνεται, δεν το δείχνει.

Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να μάθει τους παίκτες και παράλληλα, να διαχειριστεί πολλά και σημαντικά παιχνίδια, ο «Μέντι» από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την πίστη που έχει στους παίκτες του.

«Είστε μία πολύ καλή ομάδα με ποιότητα. Είστε καλοί παίκτες και όλοι μαζί θέλουμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Όλοι μαζί ενωμένοι να τα καταφέρουμε. Με τη δουλειά μας μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας» είχε πει στην πρώτου ομιλία στους «ερυθρόλευκους» και αν εκείνη την εποχή αυτές οι λέξεις έμοιαζαν τετριμμένες, ο Βάσκος πίστευε κάθε συλλαβή που είχε πει.

Το απέδειξε με τις πράξεις του και το μόνο που ζήτησε από τος παίκτες του ήταν να πιστέψουν και οι ίδιο και να δουλέψουν: «Από εσάς θέλω δουλειά, για έχουμε μία συνέχεια».

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά σε τρεις εβδομάδες, κατάφερε να κάνει ροτέισον και να γνωρίσει σε αγωνιστικούς ρυθμούς τους ποδοσφαιριστές του.

Έκανε τα λάθη του, παραδέχθηκε κάποια από αυτά χωρίς να επιζητά το αλάθητο, δεν παραπονέθηκε για την κατάσταση που βρήκε, αλλά αντίθετα μπόρεσε να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το ευρωπαϊκό ρόστερ, το οποίο έχει φανερές «τρύπες».

Όλα αυτά τα στοιχεία, αποδείχθηκαν καταλυτικά ώστε ο Βάσκος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη και να αποδεχθεί την πρόταση να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Θρύλου μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Διαβάστε επίσης