Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσικίνιο, ξέρεις, κάν’ το και πάλι! (video)

Τσικίνιο, ξέρεις, κάν’ το και πάλι! (video)
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 05:58

Η συμβολή του Τσικίνιο στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέμπαχτσε στον πρώτο προημιτελικό για το Conference League δεν περιορίστηκε στα γνωστά του καθήκοντα στον χώρο του κέντρου. Ο 28χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος ήταν αυτός που πέτυχε το τρίτο γκολ του Θρύλου, στο 57’ και απογείωσε το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα τέρμα που ήταν το πρώτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας στην προσπάθεια πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού ουσιαστικά -λόγω και της μείωσης ρου σκορ σε 3-0 από τους Τούρκους στη συνέχεια- είναι αυτό που χωρίζει τις δύο ομάδες και δίνει στον Ολυμπιακό ένα μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Şükrü Saracoğlu», την Πέμπτη (18/4, 22:00).

Γι’ αυτό και η UEFA έκανε ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο γκολ από τον Τσικίνιο, τονίζοντας ότι είναι το πρώτο του στο Conference League, σε ειδική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε, ο Πορτογάλος δεν είναι ένας παίκτης που έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα -έχει σκοράρει συνολικά 38 φορές σε 292 εμφανίσεις στην καριέρα του με όλες τις ομάδες που έχει παίξει, έχοντας μοιράσει και 30 ασίστ- αλλά ο τρόπος που «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς θα τον ζήλευε και επιθετικός.

Και σαφώς, αν του δοθεί η ευκαιρία και στη ρεβάνς της Πόλης, ο Τσικίνιο έχει και την εμπειρία και την ποιότητα να το ξανακάνει.

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης