Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλος ένας τελικός… παρωδία

Άλλος ένας τελικός… παρωδία
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 04:36

Μπαλτάκος και τελικός Κυπέλλου; Μάλλον είναι… τσακωμένοι, ή αν προτιμάτε πρόκειται για υπόθεση για γέλια και για κλάματα.

Ο Μπαλτάκος εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου 2022, άρα ο περσινός τελικός Κυπέλλου ήταν ο πρώτος του. Δυστυχώς, για τον ίδιο και τη διοίκησή του, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Τόσο πέρσι όσο και φέτος τα έκαναν… μαντάρα! Και τις δυο σεζόν ο τελικός αντί να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου έγινε τελικός… παρωδία.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Σχετικά με την έδρα του τελικού Κυπέλλου του 2023, όπου αναμετρήθηκε το ζευγάρι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε… διαφημίσει ότι θα γίνει στο εξωτερικό, χωρίς όμως να εκπονηθεί κάποιο πλάνο ή προεργασία για το κόστος. Αφού η έδρα έκανε τον γύρο του κόσμου (ΗΠΑ, Αυστραλία, Λονδίνο, Γερμανία) πήγε να το… σώσει με την Κύπρο! Όμως, η αστυνομία δεν δέχθηκε να τον φιλοξενήσει, υπό το φόβο επεισοδίων. Αυτό κι αν ήταν «ψυχρολουσία», καθώς θεώρησαν δεδομένο ότι θα γίνει στη Μεγαλόνησο!

Μετά ακολούθησε πανικός και ο γύρος της Ελλάδας, Αγρίνιο, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να… φιλοξενήσει τις ομάδες της «εξυγίανσης». Τελικά, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έφτασαν στο σημείο να τον παρακαλάνε για να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, χωρίς θεατές, όπως και έγινε.

Ο φετινός τελικός Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου, ως γνωστόν προκρίθηκαν Αρης και Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την προκήρυξη πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η ΕΕ της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή (12/4), συζήτησε το θέμα της έδρας του τελικού Κυπέλλου και αποφάσισε (πάλι) να ρωτήσει τις ομάδες! Ετσι, ρώτησαν τον Αρη και Παναθηναϊκό αν θέλουν Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή σε άλλο γήπεδο με κόσμο. Στο προηγούμενο συμβούλιο είχαν αποφασίσει ότι θα γίνει στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο!

Τελικά, ο Παναθηναϊκός απάντησε ότι δεν θέλει να διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Αρης δεν δέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο με κόσμο αλλά ζήτησε να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, άσχετα αν δεν μπορεί να γίνει με κόσμο επειδή δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Ετσι η ΕΠΟ ενημέρωσε την Cosmote TV ότι θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μια σοβαρή διοργάνωση έχει η ΕΠΟ στην ευθύνη της και την έχει απαξιώσει όσο δεν παίρνει. Χώρια που γελάει και ο κόσμος! Απόδειξη της προχειρότητας είναι ότι έστειλαν επιστολή στο Πανθεσσαλικό και ρωτάνε αν είναι διαθέσιμο!

Διαβάστε επίσης