Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρήστου: «Δεν υπάρχει ταβάνι, ο στόχος είναι να κατακτήσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας»

Χρήστου: «Δεν υπάρχει ταβάνι, ο στόχος είναι να κατακτήσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας»
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 17:48

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και για τον Νίκο Χρήστου, η κατάκτηση του UEFA Youth League είναι ο πρώτος από τους τίτλους που έχουν στο στόχαστρο τα «ερυθρόλευκα» Λιοντάρια καθώς θέλουν για δεύτερη σερί χρονιά τον εγχώριο τίτλο ενώ στη συνέχεια υπάρχει και το Διηπειρωτικό στο Μαρακανά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χρήστου κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού Κ19:

Για το πότε κατάλαβαν ότι φτιάχνεται κάτι μεγάλο: «Έχουμε εδώ και 2,5 χρόνια που είμαστε με τον κύριο Συλαϊδόπουλο, ο ίδιος κορμός, οι ίδιοι παίκτες με ελάχιστες αλλαγές, το ίδιο πλάνο, το ίδιο πνεύμα και ήταν αυτό που μας οδήγησε σε κάποιες επιτυχίες που λείπανε εδώ και χρόνια».

Για το εάν έχουν καταλάβει τι έχουν καταφέρει: «Είναι λίγο νωρίς να το αντιληφθούμε. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Είμαστε σε μία ηλικία που δεν μπορείς να κατανοήσεις εύκολα αυτά τα πράγματα, σε βάθος χρόνου θα το καταλάβουμε τι έχουμε καταφέρει. Βλέπουμε την αγάπη του κόσμου, βλέπουμε τις οικογένειές μας να συγκινούνται. Κάναμε χαρούμενες τις οικογένειές μας και την οικογένεια που δημιουργήσαμε με τους 25-30 ποδοσφαιριστές».

Για το εάν είναι αυτός τίτλος που ανταμείβει όλες τις θυσίες που έχουν κάνει: «Οι κόποι μας ανταμείβονται, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεν υπάρχει ταβάνι, ο στόχος είναι να κατακτήσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας. Το Διηπειρωτικό είναι μακριά ακόμα, δεν το σκεφτόμαστε, θα προχωρήσουμε με το ίδιο πλάνο και την ίδια θέληση».

Τι είπαν μετά τη Ναντ και πριν τον μεγάλο τελικό: «Τα περισσότερα ειπώθηκαν στην αρχή της χρονιάς, όταν καταλάβαμε ότι κάτι καλό πάει να γίνει. Από τα πρώτα παιχνίδια στην Ευρώπη, μήνες πριν, καταλάβαμε ότι πάμε για κάτι μεγάλο και ο προπονητής μας το είχε αναφέρει από πολύ νωρίς ότι θα καταλήξουμε κοντά στον τελικό, αν όχι να τον κατακτήσουμε».

Διαβάστε επίσης