Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάτι ξέρει ο «Μέντι» και το κρύβει!

Κάτι ξέρει ο «Μέντι» και το κρύβει!
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 00:25

Την ώρα που σχεδόν άπαντες αμέσως μετά την ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη έσπευσαν απογοητευμένοι να σκεφτούν ή ακόμα και να δηλώσουν πως τέλος το όνειρο του πρωταθλήματος και πως πρώτος στόχος του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, ορθά σκεπτόμενοι πως πρέπει να εξασφαλιστεί η θέση στην Ευρώπη τη νέα χρονιά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνέχιζε το δικό του τροπάριο.

Όχι της Κασσιανής που ψέλνεται τη Μ. Τρίτη, αλλά αυτό της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Γι' αυτό και ο Βάσκος Στρατηγός δεν άφησε σε ησυχία τους παίκτες του και γι' αυτό προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τους έχει στη τσίτα και έτοιμους για τον αγώνα με τη Λαμία με προαπαιτούμενο τη νίκη. Και μετά θα επικεντρώνονταν στον ημιτελικό του Conference League στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην Άστον Βίλα.

Η πίστη του Βάσκου Στρατηγού βασίζεται σε δύο σκέλη. Κατά πρώτο λόγο ότι έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και κατά δεύτερο λόγο στο δεδομένο πως έχει μελετήσει πολύ τους αντιπάλους του ώστε να αντιλαμβάνεται πως και γκέλες και απώλειες βαθμούς θα υπάρξουν από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Και έτσι έγινε.

Και εκεί που ο Θρύλος μέχρι και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία – όπου έκανε το χρέος του – εξακολουθούσε να εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων, με το τελευταίο σφύριγμα στη Λεωφόρο βρέθηκε να κρατάει αποκλειστικά την τύχη στα χέρια του στο λυκόφως της Κυριακής των Βαΐων.

Ο «Μέντι» έχει μπροστά του τους δύο ημιτελικούς με την Άστον Βίλα πριν επικεντρωθεί εκ νέου στο πρωτάθλημα και στο ντέρμπι με το ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αλλά, σίγουρα νιώθει δικαιωμένος με την πίστη που δείχνει στον στόχο του 48ου.

Το θέλει πολύ ο Βάσκος Στρατηγός του Θρύλου και αν υπάρχει έστω και ένας άπιστος...Θωμάς την Κυριακή 12 Μαΐου, ανήμερα της... γιορτής του, θα έχει την ευκαιρία να το πιστέψει.

Διαβάστε επίσης