Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βήμα πρόκρισης για Φιορεντίνα

Βήμα πρόκρισης για Φιορεντίνα
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 - 02:30

Η Φιορεντίνα πήρε βραχεία κεφαλή αναφορικά με την υπόθεση - πρόκριση στον τελικό του Conference League. Οι «Βιόλα» κυριάρχησαν εντός έδρας της Μπριζ – που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο – και επικράτησαν 3-2 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Σοτίλ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς την ομάδα του μόλις στο 5ο λεπτό, ο Βάνακεν ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι στο 17', όμως ο Μπελότι έβαλε εκ νέου τους «Βιόλα» μπροστά στο σκορ με 2-1 στο 37ο λεπτό.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Ονιεντίκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 61ο λεπτό – η Μπριζ βρήκε το γκολ στο 63' με τον Τιάγκο να ισοφαρίζει σε 2-2.

Η Φιορεντίνα πίεσε με το γκολ της νίκης να έρχεται στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ενζολά να κάνει το 3-2 και ενώ είχε περάσει στο παιχνίδι μόλις στο 88ο λεπτό. Ένα γκολ το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (9/5) στο Βέλγιο. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μαρτίνες, Ντόντο, Μπελτράν (72’ Ικόνε), Μέλο (71’ Λόπες), Γκονζάλες, Σοτίλ (54’ Κουάμε), Μποναβεντούρα (88’ Μπαράκ), Μπελότι (89’ Ενζολά).
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Γιάκερς, Σπίλερ, Σάμπε, Μέγιερ, Μέχελε, Σκόρας (66’ Νίλσεν), Οντόι, Ονιεντίκα, Γιούτγκλα (79’ Βέτλεσεν), Τιάγκο, Βανάκεν.

Διαβάστε επίσης