Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με καλή ψυχολογία, αλλά και χαμηλά τη... μπάλα!

Με καλή ψυχολογία, αλλά και χαμηλά τη... μπάλα!
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 - 09:55

Το να κερδίζεις την Άστον Βίλα μέσα στην έδρα της με τέσσερα γκολ, συνιστά επιτυχία. Σημαντική κιόλας. Ο Θρύλος κατάφερε πραγματοποιώντας μια μαγική εμφάνιση στο «Villa Park», να πάρει για τα καλά «κεφάλι» στην υπόθεση πρόκριση, για την οποία όμως είναι νωρίς ακόμη να συζητάμε. Όχι γιατί η ομάδα δεν μπορεί. Κάθε άλλο. Μπορεί και με το παραπάνω. Και το έδειξε και στο Μπέρμπιγχαμ, όπου νίκησε πιο εύκολα, από ότι κάποιος θα φανταζόταν.

Ο Ολυμπιακός έχει τώρα το ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ έργο, εκείνο της προσγείωσης. Όχι γιατί… έτσι. Αλλά γιατί μπροστά του έχει την ρεβάνς με την ομάδα του Έμερι, όπου το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο.

Πάνω σε αυτό το πρίσμα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για τον οποίο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πήρε… άριστα στο πρώτο ματς, θέλει την μπάλα… χαμηλά. Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και από τους παίκτες του σε πνευματικό επίπεδο. Επ’ ουδενί, δεν θέλει να δει σημάδια χαλάρωσης από τους ποδοσφαιριστές του, γνωρίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση, η Άστον Βίλα έχει την ποιότητα να τους τιμωρήσει.

Χαμηλά την μπάλα λοιπόν. Ηρεμία και προσήλωση. Η ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο «Villa Park» και πήρε αυτό που ήθελε. Πήρε μία σπουδαία νίκη. Τώρα ήρθε η ώρα αυτή τη νίκη να την αφήσει πίσω. Να γεμίσει μπαταρίες και να βγάλει στο ματς της Πέμπτης, ανάλογη ενέργεια και διάθεση. Με αυτά τα στοιχεία, το «έχει» το ματς εύκολα κιόλας και μαζί με τον πύρινο του κόσμο θα πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Conference League.

Διαβάστε επίσης