Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελ Κααμπί: Ο «πρίγκιπας» από την Καζαμπλάνκα τρελαίνει όλη την Ευρώπη! (videos)

Ελ Κααμπί: Ο «πρίγκιπας» από την Καζαμπλάνκα τρελαίνει όλη την Ευρώπη! (videos)
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 - 16:10

Με ιστορικό χατ-τρικ από τον φοβερό και τρομερό Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός «διέλυσε» με 4-2 την Άστον Βίλα στο κατάμεστο «Villa Park», στον πρώτο ημιτελικό του Conference League και απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.


Στην ιστορική «μάχη» της φάσης των «4» της διοργάνωσης, ο Μαροκινός επιθετικός του Θρύλου «βρήκε» δίχτυα τρεις φορές στην έδρα των «χωριατών» και «τρέλανε» όλη την Ευρώπη, ξανά!


O Ελ Κααμπί είναι «on fire», δεν σταματάει να σκοράρει τη φετινή σεζόν και γράφει ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα, όντας ο κορυφαίος σκόρερ σε ολόκληρο το Conference League.

Ο διεθνής επιθετικός μετράει, πλέον, 13 ευρωπαϊκά γκολ με τους Πειραιώτες, σε 17 ματς, από τα προκριματικά του Europa League (οκτώ, σε επτά ματς στο Conference). Ο Μαροκινός «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το… άλλο, αφού είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού με τόσα τέρματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σε μία σεζόν), αλλά και ο μοναδικός ελληνικής ομάδας διαχρονικά, κάτι εντυπωσιακό!

Τη σεζόν 2023-24, ο Ελ Κααμπί είναι ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου με 30 γκολ, σε 45 ματς (3.017 λεπτά) σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που σημαίνει, ότι σκοράρει μία φορά ανά σχεδόν 100 αγωνιστικά λεπτά. Ξεπερνώντας μάλιστα τον συμπατριώτη του Ελ Αραμπί ο οποίος είχε 28 τέρματα την περίοδο 2020-21 και 27 γκολ τη σεζόν 2019-20.

Τέλος ο Ελ Κααμπί ισοφάρισε την επίδοση του Λάγιος Ντέταρι ο οποίος είχε πετύχει 30 τέρματα την περίοδο 1988-89 και κυνηγάει τον Αλέξη Αλεξανδρή που είχε σκοράρει 32 γκολ τη σεζόν 2001-02. Ο Μαροκινός έχει τέσσερα (ρεβάνς με την Άστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό) ή πέντε παιχνίδια (εφόσον ο Ολυμπιακός βρεθεί στον τελικό του Conference League) μέχρι το φινάλε της περιόδου για να πετύχει τρία τέρματα και να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Διαβάστε επίσης