Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τζολάκης: To καμάρι των Χανίων που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη!

Τζολάκης: To καμάρι των Χανίων που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη!
Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 - 15:00

Ο Ολυμπιακός σε μια χρονική στιγμή όπου έχει πολλά και σημαντικά παιχνίδια βελτιώνεται διαρκώς, υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και «βγάζει» νέους πρωταγωνιστές.

Ο τελευταίος πρωταγωνιστής που κυριαρχεί στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα είναι ο Κωνσταντής Τζολάκης. Ο Xανιώτης πορτιέρε έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά το πρόβλημα τραυματισμού του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και απ’ τις 14 Μαρτίου και τη μεγάλη πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ υπερασπίζεται επάξια την εστία του Ολυμπιακού και η ομάδα πάει… τρένο.

Ο Τζολάκης βίωσε μια σεζόν στην οποία πήρε ελάχιστες ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως πρώτος ο Καρβαλιάλ του έδωσε ευκαιρία στο ματς της 18ης αγωνιστικής απέναντι στην Κηφισιά και αμέσως μετά φόρεσε γάντια βασικού στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας με αντίπαλο τον Βόλο. Οπότε ο Τζολάκης μπήκε στα βαθιά με μηδενική αγωνιστική ροή, ωστόσο έχει δείξει σταθερότητα μέχρι στιγμής.


Ο «Τζόλα» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα ματς με την Φενέρ, καθώς έστειλε τον Θρύλο στα ημιτελικά του Conference League. Με τρεις επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι «έσβησε» τα χαμένα πέναλτι των Γιουσέφ ελ Αραμπί και Ροντινέι και αποδείχθηκε ο καταλυτικός παράγοντας για να συνεχίσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να ονειρεύονται το Ευρωπαϊκό.


Μάλιστα, ο διεθνής Χανιώτης γκολκίπερ, που ήδη αποτελεί πρότυπο για αρκετά νέα παιδιά στον Ολυμπιακό και ακόμα και για τους παίκτες της ομάδας Νέων, ήταν καθοριστικός και στην επική νίκη επί της Άστον Βίλα στο Vill Park με δύο καθοριστικές επεμβάσεις.

Ο Τζολάκης, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται στο φινάλε της σεζόν, έχει δουλέψει εξαιρετικά τα προηγούμενα χρόνια, άδραξε και την παραμικρή ευκαιρία, κέρδισε πλούσιες παραστάσεις δίπλα σε ικανότατους τερματοφύλακες (Σα, Βατσλίκ, Πασχαλάκης) και διανύει τη μέχρι στιγμής πιο έμπειρη φάση της καριέρας του που ακόμα βρίσκεται στο ξεκίνημα. Να σημειώσουμε πως ο Τζολάκης μετράει 40 ματς με τον Ολυμπιακό, εκ των οποίων έχει κρατήσει σε 16 ματς ανέπαφη την εστία του.

Διαβάστε επίσης