Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος είσαι, γράψε ιστορία!

Θρύλος είσαι, γράψε ιστορία!
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 - 00:50

Ένα βήμα… Μόλις ένα βήμα μακριά από μια νέα τεράστια ιστορική στιγμή βρίσκεται ο Θρύλος. Την πρόκριση στον τελικό του Conference League και τη διεκδίκηση του παρθενικού ευρωπαϊκού τροπαίου του συλλόγου σε επαγγελματικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο.

Ένα όνειρο που πριν λίγους μήνες έμοιαζε όχι απλά θερινής νυκτός, αλλά ένα όνειρο απόλυτα απατηλό.

Το σύνθημα «φέρτε μας το ευρωπαϊκό» από τα χείλη των οπαδών είναι πιο κοντά από ποτέ να γίνει πραγματικότητα.

Στο «καμίνι» του «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (9/5, 22:00) ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του καλούνται να διαχειριστούν και να λύσουν μια εξίσωση που έχει πολλές και δύσκολες παραμέτρους, κόντρα στην Άστον Βίλα η νίκη επί της οποίας μόλις μια εβδομάδα πριν στο Μπέρμιγχαμ με 4-2 έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο.

Την ορμή του κόσμου που θα ζητά την πρόκριση, τη θέληση των Άγγλων να πάρουν την εκδίκησή τους για την τεσσάρα που δέχθηκαν στο «Βίλα Παρκ» και παράλληλα να επιβεβαιώσουν τον χαρακτήρα του φαβορί που είχαν πριν τον πρώτο ημιτελικό.

Όλα αυτά, μαζί με συνιστώσες που μόνο ο Βάσκος Στρατηγός και οι «ερυθρόλευκοι» στρατιώτες του γνωρίζουν, συνθέτουν ένα μωσαϊκό στο οποίο οι τελευταίες ψηφίδες θα αρχίσουν να προστίθενται μετά το πρώτο σφύριγμα του Γερμανού ρέφερι Φέλιξ Τσβάιερ.

Όλοι στον Ολυμπιακό ζουν και αναπνέουν για αυτόν τον ημιτελικό. Και ο «Μέντι» δεν σταματά να επαναλαμβάνει πως μια πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια. Το είχε πει πριν από τα δύο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το επανέλαβε και στη συνέντευξη τύπου για τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα.

Όπως, επανέλαβε πως πιστεύει στους παίκτες του. Και αυτό που θέλει από αυτούς είναι να παίξουν με καρδιά και μυαλό. Το ένα χωρίς το άλλο δεν είναι αρκετό.

Και ελπίζει πως το μεγαλύτερο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό δεν είναι η ρεβάνς με τους «Χωριάτες». «Ελπίζω να υπάρχει ένα ακόμα σημαντικότερο» είπε ο 63χρονος Βάσκος προπονητής που θέλει να πάει στον τελικό. Όπως και οι παίκτες του.

«Η φιλοδοξία που έχει ο σύλλογος, οι παίκτες, ο κόσμος μας, μπορεί να μας βοηθήσει. Φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό, θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι και από τον αντίπαλο, αυτή η θέληση και η επιθυμία όμως θα είναι κάτι που θα μας βοηθήσει» τόνισε ο «Μέντι» περικλείοντας σε αυτή τη φράση όλα όσα χρειάζονται για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.

Τα πλάνα του, ο Μεντιλίμπαρ δεν τα αποκαλύπτει ποτέ. «Θα δείτε αύριο» ήταν η απάντησή του στην προσπάθεια εκμαίευσης των ενδόμυχων σκέψεών του, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα που δύσκολα θα αλλάξουν, ενώ δεν ανακοίνωσε και αποστολή, για πρώτη φορά από την ημέρα που κάθισε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια, Ρέτσος και Κάρμο στο κέντρο άμυνας, δεξιά ο Ροντινέι, με τον Κίνι να είναι ο επικρατέστερος στα αριστερά (ο Ρίτσαρντς έχει ενοχλήσεις στο πόδι). Η λογική δείχνει πως Ιμπόρα και Έσε θα είναι στο δίδυμο στο κέντρο του άξονα με τον Τσικίνιο μπροστά τους, Ποντένσε και Φορτούνη στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Ουσιαστικά, μόνο ο τραυματίας Ορτέγκα αναμένεται να είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο «Βίλα Παρκ» πριν μια εβδομάδα. Και δεδομένου του προβλήματος και του Ρίτσαρντς (του οποίου η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου το πρωί της Πέμπτης), ο Μεντιλίμπαρ κάλεσε στην τελευταία προπόνηση με την πρώτη ομάδα στο Ρέντη τον προερχόμενο από τη δεύτερη Απόστολο Αποστολόπουλο ως επιπλέον λύση. Ο 21χρονος αριστερός μπακ είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη 1-0 επί της Φερεντσβάρος στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Διαβάστε επίσης

Να γίνει αλήθεια ένα όνειρο τρελό!

Να γίνει αλήθεια ένα όνειρο τρελό!

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος μαζί με τον κόσμο να προκριθεί στον τελικό του Conference League και να γράψει ιστορία, ξεπερνώντας απόψε (22:00) οριστικά, το εμπόδιο της Άστον Βίλα!