Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόσμος θα παίξει... μπάλα και η Άστον Βίλα θα «πνιγεί» στο λιμάνι!

Ο κόσμος θα παίξει... μπάλα και η Άστον Βίλα θα «πνιγεί» στο λιμάνι!
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 - 11:25

Μία από τις πιο σημαντικές «μάχες» του τη φετινή σεζόν δίνει ο Ολυμπιακός, την Πέμπτη (9/5, 22:00). Ο Θρύλος βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση. Μία ακόμα, όπως τις πολλές στην ένδοξη ιστορία του! Μία ακόμη τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά, άλλο ένα μεγάλο ευρωπαϊκό «ραντεβού». Και μάλιστα, στο κατάμεστο, όπως αναμένεται, «κάστρο» του (ανακοινώθηκε sold out).

Μόλις ένα βήμα μακριά από μια νέα τεράστια ιστορική στιγμή βρίσκεται ο Θρύλος. Την πρόκριση στον τελικό του Conference League και τη διεκδίκηση του παρθενικού ευρωπαϊκού τροπαίου του συλλόγου σε επαγγελματικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο.

Στο «καμίνι» του «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (9/5, 22:00) ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του καλούνται να διαχειριστούν και να λύσουν μια εξίσωση που έχει πολλές και δύσκολες παραμέτρους, κόντρα στην Άστον Βίλα η νίκη επί της οποίας μόλις μια εβδομάδα πριν στο Μπέρμιγχαμ με 4-2 έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο.

Ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο πρέπει είναι στο… πόδι από την αρχή μέχρι τέλος του ματ. Όσοι βρεθούν στην κερκίδα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα, να αφήσουν τα… λαρύγγια τους για την ομαδάρα! Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» είναι μια αγγλική ομάδα η οποία είναι πολύ απρόβλεπτη. Αυτό μεταφράζεται σε ομάδα με καλύτερο ρυθμό. Οπότε η κερκίδα πρέπει να παίξει… μπάλα!


Σε αυτά τα ματς δεν φτάνει μονάχα ο παλμός και η στήριξη από τη Θύρα 7! Άπαντες στις κερκίδες πρέπει να χειροκροτήσουν, να φωνάζουν συνθήματα, να στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα. Μπορούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τη φωνή τους να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ματς. Το έχουν κάνει πολλάκις στο παρελθόν, μπορούν να το ξανακάνουν. Τόσες μεγάλες, ευρωπαϊκές ομάδες έχουν υποκύψει στους «ερυθρόλευκους», όταν έχουν αγωνιστεί στο «Κάστρο» του Πειραιά, για αυτό πρέπει και η Άστον Βίλα να πάρει μια «γεύση».

Ο λαός του Θρύλου έχει αποδειχθεί πώς δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα. Ειδικά τα πρώτα λεπτά του ματς, αλλά και γενικά τα ξεκινήματα στα δύο ημίχρονα, είναι καθοριστικά για την έκβαση του και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης