Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Nα παίξει ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και να κάνει ξανά το καθήκον του!

Nα παίξει ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και να κάνει ξανά το καθήκον του!
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 - 13:15

Έφτασε η ώρα για ακόμη ένα μεγάλο ματς. Για ακόμη ένα ντέρμπι, όπως τα λέμε. Αν και το μοναδικό πραγματικό ντέρμπι του Ολυμπιακού είναι με τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν και άλλα, γύρω-γύρω μικρότερα, αλλά σημαντικά. Και ο Θρύλος έχει την ευκαιρία απόψε να «πατήσει» την ΑΕΚ παραμένοντας στις θέσεις που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σέντρα στις 20:00.

Το βάρος της φανέλας οφείλει απόψε να δώσει στους παίκτες αυτή την αίσθηση ασφάλειας, αυτοπεποίθησης και ανωτερότητας, στοιχεία τα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει, απέναντί στον αντίπαλό του.

Δεν είναι απλό, το να παίζεις ένα ντέρμπι. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε απουσίες και τέτοια πράγματα.. Ο Ολυμπιακός είσαι μπαίνεις στο γήπεδο και τους… πατάς!

Απόψε η ομάδα δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο, από μία πειστική νίκη. Αυτή μπορεί να είναι και με 1-0. Μπορεί να είναι και 2-0. Ή με 2-1. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός όχι απλώς να πάρει το τρίποντο. Αυτά τα ματς είναι πολύ παραπάνω από ένα τρίποντο. Είναι όλο το ποδόσφαιρο, σε 90 λεπτά! Για αυτά τα ματς ζούμε και αναπνέουμε, ΟΛΟΙ! ΑΥΤΑ τα ντέρμπι δεν τα «παίζεις», τα παίρνεις! Δεν έχει σημασία πως. Σημασία έχει απλώς να κάνεις αυτό που πρέπει. Να παίξεις μπάλα που θα δηλώνει «ποιος είσαι». Και ως ποδοσφαιρική οντότητα, αλλά και «ποιος είσαι», σε σχέση με τον αντίπαλό σου.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν νίκη στο Καραϊσκάκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός, αν και αδιάφορος και με πολλά προβλήματα, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το πώς αντιμετωπίζει τους βασικούς αντιπάλους του και με λυτρωτή τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ γκρέμισε τα όνειρα των «πράσινων» για πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν ο τίτλος πήγε στην ΑΕΚ.

Ακόμη κι αν το σύστημα που την ακολουθεί, την προστατεύει και παράλληλα προσπαθεί να βλάψει τον Ολυμπιακό, χάρηκε και πανηγύρισε. Ήταν το αυτονόητο ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αφήσει κανέναν να πανηγυρίσει στο σπίτι του. Το έκανε πέρσι με τον Παναθηναϊκό, θα το κάνει και φέτος στην ΑΕΚ.


Διαβάστε επίσης

Ο μοναδικός δρόμος!

Ο μοναδικός δρόμος!

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις δρόμους για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο «Μέντι» έχει επιλέξει έναν και συγκεκριμένο…