Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκάνδαλο: Ο Μάνταλος χώρισε τους διαιτητές σε δύο στρατόπεδα

Σκάνδαλο: Ο Μάνταλος χώρισε τους διαιτητές σε δύο στρατόπεδα
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 - 23:20

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει η διαιτησία. Δεν διστάζουν να χωρίσουν τους ρέφερι σε δύο στρατόπεδα, σε όσους θέλουν και όσους δεν θέλουν να τους βλέπουν. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη 93 διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές από όλες τις κατηγορίες, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι προχωρούν σε δημιουργία σωματείου διαιτητών. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πήραν μέρος όλοι οι ρέφερι αλλά μόνο οι ημέτεροι. Όμως, με ποια κριτήρια διαχωρίστηκαν οι ημέτεροι;

Η ΚΕΔ, με την ανοχή της ΕΠΟ, «σέρνει» τους διαιτητές σε δημιουργία σωματείου διαιτητών, μόνο και με μόνο για να μην αναγνωριστεί η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ομοσπονδίας.

Πρόκειται για σωματείο-έκτρωμα, καθώς από τον αθλητικό νόμο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και παράλληλα με βάση το νόμο η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ είναι αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να αναγνωριστεί άλλη Ενωση Διαιτητών.

Ξεκάθαρο ότι κανείς ρέφερι δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από μέρες τους είχαν καλέσει να στείλουν φωτοτυπίες ταυτοτήτων και ΑΦΜ. Σε κάποιους φέρονται να είπαν ότι τα θέλουν για δημιουργία Ενωσης Διαιτητών, όσοι δεν ρωτούσαν δεν λάμβαναν και την εξήγηση. Τώρα τους ζήτησαν να στείλουν εξουσιοδοτήσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι ο Μάνταλος, επειδή αυτός είναι στην ΚΕΔ και δεν υπάρχει άλλος αναλαμβάνει από Δευτέρα να τρέξει τη δημιουργία σωματείου διαιτητών.

Το παρών έδωσε και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Νίκος Μπάρτζης για τυχόν απορίες. Ρωτήθηκε από τον Σιδηρόπουλο αν θα υπάρχουν συνδρομές ή αν μπορούν να βρουν διαφημίσεις για τις στολές.

Να τονίσουμε ότι δεν προβλέπεται από πουθενά αρμοδιότητα της ΚΕΔ για δημιουργία σωματείου διαιτητών. Αντίθετα, με βάση το νόμο πρέπει η ΕΠΟ να αναγνωρίσει την ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ, καθώς δεν προβλέπεται άλλη Ενωση Διαιτητών, Σωματείων, όπως αλλιώς το πουν.

Διαβάστε επίσης