Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρώτη «επέτειος» του «στρατηγού» Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό!

Η πρώτη «επέτειος» του «στρατηγού» Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό!
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 23:09

Εκατό μέρες συμπληρώνονται σήμερα, Τρίτη (21/5), από την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο μεγάλο λιμάνι. Ο Βάσκος προπονητής έριξε «άγκυρα» στο μεγάλο λιμάνι, με κάθε επισημότητα, στις 11/2, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να ενημερώνει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ Ετσεμπαρία». Ό,τι ακολούθησε είναι απλά... ιστορία!

Στις 15/2, ο «Μέντι» έδειξε για πρώτη φορά πως διαθέτει... μαγικό ραβδί, ικανό να «μεταμορφώσει» τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας με την Φερεντσβάρος ολοκληρώνεται με 1-0 υπέρ των Πειραιωτών, χάρη σε ένα τέρμα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί πριν το φινάλε και τα υπόλοιπα είναι... ιστορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν συνολικά 22 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και απομένει το 23ο και πιο... ξεχωριστό, αυτό με αντίπαλο την Φιορεντίνα με φόντο την κατάκτηση του Conference League, στις 29/5, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Βάσκου τεχνικού; Σύνολο 15 νικών, τριών ισοπαλιών και τεσσάρων ηττών, με 49 τέρματα υπέρ και 24 εις βάρος του. Τα αποτελέσματα, όμως, δεν είναι τόσο... εντυπωσιακά, όσο αυτά που έχει καταφέρει στην ουσία. Ο Βάσκος ανέλαβε μια ομάδα που έμοιαζε... εκτός στόχων από τις αρχές του έτους και τώρα, διεκδικεί το πρώτο τρόπαιο της ιστορία της στην Ευρώπη. Αδιανόητα αποτελέσματα, ειδικότερα στην Ευρώπη, από την αρμάδα του 63χρονου προπονητή, η οποία κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας την Φερεντσβάρος, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Φενέρμπαχτσε και κυρίως την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι και των 700 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης