Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «κερδισμένοι» στις 100 ημέρες του «Μέντι» στον Ολυμπιακό

Οι «κερδισμένοι» στις 100 ημέρες του «Μέντι» στον Ολυμπιακό
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 23:56

Εκατό μέρες «έκλεισε» στον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και είναι εκπληκτικό το γεγονός, πως ο Βάσκος προπονητής, κατάφερε να δικαιωθεί με την «εκτόξευση» ποδοσφαιριστών που έμοιαζαν πολύ πίσω στις επιλογές, πριν έρθει αυτός στο λιμάνι. Τα παραδείγματα δεν είναι και λίγα, με τον Κωνσταντή Τζολάκη και τον Βιθέντε Ιμπόρα να είναι πλέον στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση του Στέβαν Γιόβετιτς που επανεμφανίστηκε με γκολ στην Λεωφόρο. Ακόμα και ο «διαστημικός» Ντανιέλ Ποντένσε, είχε χάσει τα πατήματα του με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στο τιμόνι αλλά τώρα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του Πειραιά.

Συνολικά, πάντως, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει αποδειχτεί πως είναι ένας απόλυτα δίκαιος προπονητής. Ο Βάσκος τεχνικός, έχει αξιοποιήσει μετά από 22 αναμετρήσεις συνολικά 28 ποδοσφαιριστές. Ο Σαντιάγκο Έσε έχει «τρέξει» 1.796 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Ροντινέι ακολουθεί με 1.676 λεπτά και τρίτος είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί των 1.622 λεπτών.

Σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα επί Μεντιλίμπαρ, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι με διαφορά πρώτος με 19 τέρματα στη «σούμα», ενώ ακολουθεί ο Ντανιέλ Ποντένσε με έξι και ο Στέβαν Γιόβετιτς είναι στην τρίτη θέση με πέντε γκολ. Δύο τέρματα στο ενεργητικό τους έχουν οι Τσικίνιο, Αντρέ Όρτα, Κώστας Φορτούνης, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ζέλσον Μαρτίνς και Φραν Ναβάρο. Από ένα τέρμα έχουν οι Σαντιάγκο Έσε, Κίνι, Ζοάο Καρβάλιο και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Διαβάστε επίσης