Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι... αερολογίες περί ανταγωνισμού, η αλήθεια και τα επόμενα βήματα

Οι... αερολογίες περί ανταγωνισμού, η αλήθεια και τα επόμενα βήματα
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 21:02

Είχαν... βαφτίσει το πρωτάθλημα ως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Όμως, όμως για όσους παρακολουθούν τη Super League γνωρίζουν καλά ότι τα περί ανταγωνισμού ισοδυναμούν με τη μεγαλύτερη μπούρδα των τελευταίων ετών.

Κατ' αρχήν η βαθμολογία είχε αλλοιωθεί και θυμίζουμε τις διαιτησίες των Παπαπέτρου, Γκορτσίλα (διαιτητή και VAR, αντίστοιχα) στο Βόλος-Ολυμπιακός 2-2, Ζαμπαλά, Παπαδόπουλου στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0 και των ανεκδιήγητων Σλοβάκων (Μαρέφκα, Μίχελ) στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3. Σε αυτά προσθέστε και ότι σε άλλα ματς ευνοήθηκαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Για αυτό μπαίνουν στο «κάδρο» και μέτρα για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος:

1) Ανανέωση σύμβασης με το VAR: Ηδη η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τη Λίγκα, έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στην κυβέρνηση για αναλάβει το κόστος, με την προσθήκη της goal line technology και του ημι-αυτόματου οφσάιντ. Επιβάλλεται, το τελευταίο καθώς θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μην βάζουν τις γραμμές, ανάλογα με το γκολ ποιας ομάδας πρέπει να μετρήσει ή να βγει οφσάιντ. Επίσης, έχουν καταφέρει να έχουν υπεύθυνο VAR (Λίντμπεργκ) που μας... έρχεται από πρωτάθλημα χώρας (Σουηδία) που δεν έχει VAR!

2) Υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας: Ο νόμος υπάρχει, ήδη η Super League έχει ιδρύσει και εταιρία. Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το «αγγλικό μοντέλο». Όμως, τη φρενάρει η ΕΠΟ για να μη χάσει τα ηνία της διαιτησίας, δεν τη θέλουν και κάποιοι διεθνείς, επειδή δεν πρόκειται να γίνουν επαγγελματίες.

3) Πλέι οφ με τέσσερις ομάδες αντί για έξι: Είναι ένα αίτημα που θα τεθεί, προκειμένου να ισχύει από το νέο πρωτάθλημα. Ο λόγος είναι να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στα πλέι οφ, με χαρακτηριστικά φετινά παραδείγματα του Αρη και της Λαμίας, με συνέπεια να υποβαθμίζεται η ανταγωνιστικότητα. Υπάρχει σχετική πρόταση του Βόλου που δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο ΔΣ της Super League, την Πέμπτη 23/5.

4) Ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι. Η σχετική διάταξη στον κανονισμό θα παραμείνει και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όμως, πρέπει να μπει δικλίδα να μην έρχονται ξένοι διαιτητές, μόνο για τα μάτια του κόσμου, όπως γινόταν με τον Μπένετ, γίνεται και με τον Φρόιντφελντ, όλα αυτά με αναπληρωτή πρόεδρο τον Μάνταλο.

Εφτασαν στο σημείο να λένε κι άλλες «μπούρδες» ότι τάχα οι ξένοι διαιτητές δεν είναι καλοί, προκειμένου να επιβάλλουν Ελληνες διαιτητές. Όμως, το θέμα είναι ότι οι προαναφερόμενοι αρχιδιαιτητές όχι μόνο έφερναν ξένους από το κάτω ράφι (επιπέδου... υπογείου), αλλά και ξένους που ήταν χειρότεροι από τους Ελληνες της «εξυγίανσης».

Διαβάστε επίσης

100 χρόνια Θρύλος! (video)

100 χρόνια Θρύλος! (video)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε επίσημα τα εισιτήρια διαρκείας της ιστορικής σεζόν 2024-25.