Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «ερυθρόλευκος» που ξέρει την Φιορεντίνα!

Ο «ερυθρόλευκος» που ξέρει την Φιορεντίνα!
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 10:09

Yπάρχει ένας παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορεί να «μεταφέρει» κάποιες πληροφορίες στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους συμπαίκτες του, αυτός είναι ο Αντρέ Όρτα! Ο Πορτογάλος χαφ που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα και έκανε αμέσως τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, «κουμπώνοντας» ιδανικά δίπλα στον Σαντιάγκο Έσε και τον Τσικίνιο σε τριάδα, έπαιξε μόλις πέρυσι με αντίπαλο τους «βιόλα» και μάλιστα και πάλι για τη διοργάνωση του Conference League και συγκεκριμένα, την ενδιάμεση φάση στις 16/2 και 23/2, αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα; Αρκετά σκληρό για τον Όρτα και στους δύο αγώνες και αποκλεισμός για την πορτογαλική ομάδα.

«Βαριά» ήττα με 0-4 εντός έδρας, σε ένα αποτέλεσμα που έχει πάντως και μια... εξήγηση, αφού η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του κεντρικού αμυντικού Τορμένα, με το σκορ στο 0-1. Ο Όρτα είχε αγωνιστεί σε όλη την αναμέτρηση και συγκεκριμένα, στη θέση «10» κινούμενος πίσω από τον φορ, Ρουίζ. Αναφορικά με τη ρεβάνς, η Φιορεντίνα και πάλι ήταν η νικήτρια του αγώνα με 3-2, αλλά ο Όρτα έπαιξε για κάτι... παραπάνω από μια ώρα αγώνα και σε άλλη θέση, δίπλα στον Κάστρο σε σχηματισμό 4-2-3-1, ως «εξάρι».

Τι σχέση όλα έχουν αυτά τα... περσινά με τον Όρτα; Τέθηκε αντιμέτωπος με πολλούς παίκτες που υπάρχουν ακόμα και τώρα στο ρόστερ των «βιόλα». Παίκτες όπως ο πολύ έμπειρος χαφ των Ιταλών, Τζιακόμο Μποναβεντούρα, που στα 34 του, ηγείται της μεσαίας γραμμής της ομάδας του Ιταλιάνο. Επίσης, στο κέντρο της Φιορεντίνα ήταν «παρών» και ο Ρολάντο Μανταρόγκα.

Διαβάστε επίσης