Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα αλλάξουμε τίποτα, έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση»

Μεντιλίμπαρ: «Δεν θα αλλάξουμε τίποτα, έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση»
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 13:28

Αισιόδοξος για τον τελικό του Conference League στην «Opap Arena» (29/5) με αντίπαλο την Φιορεντίνα, εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο κόουτς του Θρύλου δήλωσε, αρχικά: «Είμαστε πολύ ήρεμοι και πολύ καλά. Ξεκουραστήκαμε δύο μέρες και σήμερα, ήταν η προπόνηση. Δουλεύουμε με ηρεμία και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την Τετάρτη. Tο έχω πει πολλές φορές, δεν πρέπει να αλλάζουμε τίποτα. Φτάσαμε εδώ, επειδή κρατήσαμε την ίδια ταυτότητα και ήμασταν ο εαυτός μας. Θα προετοιμαστούμε όπως προετοιμάζουμε κάθε άλλο παιχνίδι. Όταν μπεις στο παιχνίδι, θα πρέπει να έχεις θάρρος. Μπορεί να δημιουργήσεις πολλές ευκαιρίες, αλλά αν δεν μπει γκολ, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό».

Και πρόσθεσε ο «στρατηγός» των «ερυθρόλευκων»: «Όπως σας είπα, ήταν η πρώτη μας προπόνηση μετά από διακοπές. Δεν υπήρχε πολλή συγκέντρωση, υπήρχε χαρά. Όμως, τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρωθούμε και θα προπονηθούμε για τον τελικό».

Στη συνέχεια, ο Βάσκος κόουτς των Πειραιωτών υπογράμμισε: «Είμαι ο τρίτος προπονητής και είμαι σίγουρος, ότι οι άλλοι δύο συνεισφέραν. Όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, έχεις πολλά πράγματα να βελτιώσεις. Όταν όλα είναι καλά, είναι τέλεια. Αυτό που προσπάθησα να φέρω, ήταν την ηρεμία. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, επομένως η επιτυχία είναι δική τους. Προετοιμάζω την ομάδα, ώστε να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Τέλος, ο «Μέντι» στάθηκε στην αυτοπεποίθηση του Ολυμπιακού και σχολίασε: «Εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τίποτα. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τα δυνατά μας σημεία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγής και σίγουρα, χρειάζεται μία δυνατή νοοτροπία. Σίγουρα, πρέπει να σου δίνει δύναμη ότι απέκλεισες ένα δυνατό φαβορί. Όταν έχεις κερδίσει μία ομάδα σαν την Άστον Βίλα, σε κάνει να νομίζεις ότι μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε. Με όλο τον σεβασμό στον αντίπαλο, έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, όμως εκμεταλλευόμαστε τις προηγούμενες στιγμές στη διοργάνωση που μας δίνουν την απαραίτητη νοοτροπία».

Διαβάστε επίσης