Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «κλειδί» είναι στο προβάδισμα!

Το «κλειδί» είναι στο προβάδισμα!
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 23:36

Το πρώτο γκολ στο ποδόσφαιρο δίνει πάντα την ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια και όπως φαίνεται, αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Όταν οι Πειραιώτες παίρνουν κεφάλι στο σκορ, αποκτούν τεράστιες ελπίδες για να πάρουν τη νίκη και αυτός είναι ο «οδηγός» τους και για τον τελικό της 29ης Μαίου, με αντίπαλο την Φιορεντίνα.

Αν απομονωθούν οι ευρωπαϊκοί αγώνες, η συνταγή είναι ίδια και απαράλλακτη για τον Ολυμπιακό και ειδικά αυτόν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι. Οι «ερυθρόλευκοι», όταν ανοίγουν το σκορ, γίνονται τα απόλυτα αφεντικά του αγώνα. Η Άστον Βίλα, είδε το ίδιο έργο δυο φορές στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Επιπροσθέτως στα πρώτα παιχνίδια με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, η συνταγή ήταν επίσης πετυχημένη. Στα νοκ – άουτ πλέι – οφ, ο Ολυμπιακός, με τον Ελ Κααμπί κέρδισε δύο φορές με 1-0 τη Φερεντσβάρος, που δεν είχε αντίδραση.

Εξάλλου, στον όμιλο του Europa League, οι νίκες με Μπάτσκα Τοπόλα (5-2 εντός) και Γουέστ Χαμ (2-1 εντός), ήρθαν με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται, οι ήττες από τους Λονδρέζους (εκτός) και τη Φράιμπουργκ (εντός και εκτός), ήρθαν όταν οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στα προκριματικά του Αυγούστου, μετά την πρόκριση επί της Γκενκ, η Τσουκαρίτσκι υπέκυψε με δύο ήττες, έπειτα από ισάριθμα πρώτα γκολ των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης