Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Φορτούνης και το μεγάλο κίνητρο στον Ολυμπιακό!

Ο Φορτούνης και το μεγάλο κίνητρο στον Ολυμπιακό!
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 10:31

Το όνομα του Κώστα Φορτούνη βρίσκεται... συχνά-πυκνά στα τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο, πόσο μάλλον μετά την κατάκτηση του Conference League με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, ο αρχηγός του Θρύλου έχει ξεκαθαρίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι θα συζητήσει με την ομάδα πρώτα και ότι δύσκολα θα πάει σε μια μικρομεσαία του εξωτερικού.

Ο «Φόρτου» έκανε μια ονειρεμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ακόμα και στο πρώτο μισό της σεζόν όπου οι Πειραιώτες δεν είχαν βρει τα πατήματα τους, κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε σκοράρισμα και δημιουργία. Άλλωστε, αυτή ήταν μια από τις πιο «παραγωγικές» σεζόν τις καριέρας του και ολοκληρώθηκε με συμμετοχή σε 11 γκολ και 19 ασίστ σε σύνολο 49 αγώνων.

Σε σύνολο 343 παιχνιδιών πλέον ο Φορτούνης έχει 94 γκολ και 106 ασίστ και είναι και τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού σύμφωνα με το transfermarkt σε παρουσίες, αφού έχει πλέον δέκα εμφανίσεις παραπάνω από τον Αλέκο Αλεξανδρή που είναι πέμπτος με 333.

Επόμενος στόχος του Φορτούνη είναι ο Γιώργος Ανατολάκης. Με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να έχει 364 συμμετοχές και αν ο Κώστας ριζώσει στο λιμάνι, είναι δεδομένο πως θα ξεπεράσει τον «Ανατόλ». Για την ιστορία, ο Κούλης Καραταίδης είναι δεύτερος με 446 παιχνίδια, ενώ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχει 493 ματς και είναι στην κορυφή της λίστας.

Διαβάστε επίσης