Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θαυμάζω τον Πάντελιτς»

«Θαυμάζω τον Πάντελιτς»
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 - 20:59

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός δίνει το δεύτερο φιλικό του επί κυπριακού εδάφους. Αντίπαλος είναι ο Απόλλων Λεμεσού, που διαθέτει τον πρώτο σκόρερ στη Μεγαλόνησο, τον Μίλγιαν Μρντάκοβιτς.

Ο 29χρονος Σέρβος επιθετικός κάνει σούπερ σεζόν και είναι έτοιμος να κληθεί στην εθνική Σερβίας. Επ’ ευκαιρία του αγώνα ανάμεσα στον Θρύλο και τους «κυανόλευκους» μίλησε στο gavros.gr αναφορικά με τη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και τον Μάρκο Πάντελιτς. Υπογράμμισε ότι θαυμάζει τον σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων».

Πώς αντιμετωπίζετε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό;
Σίγουρα, για τον κόσμο θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Γνωρίζουμε όλοι πως ο Ολυμπιακός στην Κύπρο έχει πάρα πολλούς οπαδούς. Συνεπώς, αυτό και μόνο δίνει άλλο… χρώμα στο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες. Για όλους τους παίκτες του Απόλλωνα είναι ένας αγώνας-πρόκληση. Όταν παίζεις κόντρα στον πρωταθλητή της Ελλάδας, την καλύτερη ομάδα της χώρας, πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω. Σε κοιτάζουν όλοι και είναι σαν να δίνεις εξετάσεις. Αυτό που θα κοιτάξουμε εμείς είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρουμε θέαμα.

Τι γνωρίζεις για τους «ερυθρόλευκους»;
Κατέκτησε τον τίτλο στην Ελλάδα με ευκολία, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο. Εχει Ισπανό προπονητή (σ.σ. τον Ερνέστο Βαλβέρδε), πολλούς παίκτες που μιλάνε την ίδια γλώσσα, ορισμένους Ελληνες διεθνείς και τον Μάρκο Πάντελιτς, τον συμπατριώτη μου.

Κάνεις ιδιαίτερη αναφορά στον Πάντελιτς. Τον ξέρεις;
Δεν είμαστε φίλοι. Τον παρακολουθώ από την εποχή που ήμουν μικρό παιδί. Όταν ξεκινούσα να παίξω μπάλα, ο Πάντελιτς ήταν ήδη στην εθνική Νέων και Ελπίδων της Σερβίας. Τον έβλεπα στο γήπεδο και τον θαύμαζα. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, σπουδαίος επιθετικός και κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Ελπίζω στο μέλλον, αν μου δοθεί η ευκαιρία να κληθώ στην εθνική ομάδα, να παίξουμε στην ίδια ενδεκάδα. Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα.

Εσύ κάνεις μια εξαιρετική χρονιά στην Κύπρο. Που θα σε βρει η επόμενη σεζόν;
Δεν ξέρω. Προέχει ο τελικός του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Να πάρουμε τον τίτλο. Δεν έχω κατακτήσει Κύπελλο στην καριέρα μου. Μετά θα δούμε. Πού ξέρεις; Μπορεί να μου δοθεί η ευκαιρία να πάρω μεταγραφή σε μια ελληνική ομάδα. Εξάλλου, έχω βρεθεί σε πολλά κράτη, γνώρισα αρκετούς πολιτισμούς και θέλω να μάθω και για τον ελληνικό.

Εχεις φίλους στην Ελλάδα ;
Γνωρίζω τον Αλεξάντερ Σίμιτς που παίζει στην Λάρισα. Ήμασταν συμπαίκτες στο σερβικό πρωτάθλημα. Ξέρω και τον Νεμάνια Βουτσίσεβιτς που έπαιζε στην Καβάλα και τώρα ήρθε με μεταγραφή στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

«Έφτασε ο καιρός...»

«Έφτασε ο καιρός...»

Ο ποδοσφαιριστής από την Σιέρα Λεόνε, Μουσταφά Μπανγκουρά, είναι έτοιμος για το μεγάλο... βήμα

«Ποδόσφαιρο σε κρίση»

«Ποδόσφαιρο σε κρίση»

Σε συζήτηση με θέμα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και το αν αναζητείται λύση θα συμμετάσχει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Κοντά με τον κόσμο

Κοντά με τον κόσμο

Με επικεφαλείς των συνδέσμων των οπαδών του Θρύλου στην Κύπρο συναντήθηκε ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης, που μίλησε για πιο δυνατό Ολυμπιακό στο μέλλον!