Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βαλντέζ και οι... άλλοι

Ο Βαλντέζ και οι... άλλοι
Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 - 05:48

Έπειτα από μια επιτυχημένη χρονιά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις κινήσεις τους για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η ομάδα του Πειραιά και να είναι ανταγωνιστική και στην Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει στο… μάτι αρκετούς ποδοσφαιριστές και οι περισσότεροι είναι από το πρωτάθλημα της Ισπανίας. Λόγω του ότι η ισπανική αγορά «αρέσει» στον προπονητή του Θρύλου Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή Εντουάρντο Μαθία, δεν αποκλείεται η πρώτη μεταγραφή να είναι από την συγκεκριμένη χώρα.

Η Πριμέρα Ντιβιζιόν ολοκληρώθηκε και σας παρουσιάζουμε τους μεταγραφικούς… στόχους του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να έχουν ψηλά στη… λίστα τον Νέλσον Βαλντέζ.

ΝΕΛΣΟΝ ΒΑΛΝΤΕΖ
Ο Παραγουανός φορ, είναι 27 ετών και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης (δεξιά, αριστερά, κέντρο). Τη χρονιά που τελείωσε, ήταν πρωταγωνιστής της ομάδας και μαζί με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ ανέλαβαν όλο το βάρος. Ο Βαλντέζ σκόραρε στο πρωτάθλημα 8 τέρματα, ενώ αγωνίστηκε 25 φορές, έχοντας 1820 λεπτά συμμετοχής. Πρέπει να σημειώσουμε πως μέσα στην σεζόν είχε και 4 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, σκοράροντας μάλιστα και ένα τέρμα (σε φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία στις 12/10/2010).

ΙΒΑΝ ΜΑΡΚΑΝΟ
Δανεικός από την Βιγιαρεάλ στην Χετάφε. Βασικότατος ο 23χρονος αμυντικός, ο οποίος είχε και ένα γκολ. Ο Μαρκάνο έπαιξε σε 29 ματς συνολικά και σχεδόν σε όλα έπαιζε 90 λεπτά. Είχε και μια αποβολή στην 24η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο ματς με την Σανταντέρ.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΑΡΑΝΘΟΥΜΠΙΑ
Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Λα Κορούνια τη σεζόν που πέρασε. Ωστόσο, η ομάδα του υποβιβάστηκε παρά τις προσπάθειες του. Ο 31χρονος, έδωσε τα πάντα και σε 32 συμμετοχές που είχε, σκόραρε και ένα (!) τέρμα. Ηταν στο εκτός έδρας ματς με την Αλμερία, όταν ισοφάρισε στο 90’. Από τους λίγους τερματοφύλακες που πέτυχαν γκολ…

ΝΤΑΒΙΝΤ ΓΚΑΡΘΙΑ

Δεν είχε γεμάτη χρονιά φέτος στην Εσπανιόλ. Επαιξε σε 17 παιχνίδια, με τον 30χρονο αριστερό μπακ να μην καταφέρνει να βρει… δίχτυα. Ωστόσο, στα 16 ματς έπαιξε βασικός, ενώ σε 13 για 90 λεπτά. Σημειώνεται, ότι Νταβίδ Γκαρσία είναι ο αρχηγός της ομάδος.

ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΜΟΓΙΑ

Δεν ήταν βασικός στην Βαλένθια φέτος. Είχε μόλις τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μια στο Κόπα Ντελ Ρέι και μια στο Champions League. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι στα 6 ματς που έδωσε φέτος με την ομάδα του, η Βαλένθια έχασε μόνο στο ένα.

ΧΟΥΑΝ ΚΑΛΑΤΑΓΙΟΥΝΤ
Έπαιξε σε 34 ματς στο πρωτάθλημα και σε εννέα από αυτά κράτησε το μηδέν! Ωστόσο, η ομάδα του υποβιβάστηκε στην β’ κατηγορία. Σημειώνεται, ότι είχε και μια αποβολή στο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής είχε δει την κόκκινη κάρτα στην έδρα της Εσπανιόλ (79’).

ΤΙΑΓΚΟ
Για δεύτερη σεζόν είναι δανεικός από την Γιουβέντους στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 30χρονος μέσος, είχε 31 συμμετοχές και σκόραρε –σε όλες τις διοργανώσεις- πέντε τέρματα. Ηταν από τα βασικά εργαλεία στο χώρο του κέντρου, ενώ είχε και 3 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας τη σεζόν που πέρασε.

ΓΙΑΒΑΝΤ ΝΕΚΟΥΝΑΜ
Ο 30χρονος Ιρανός φορ, είχε μια καλή χρονιά φέτος με την Οσασούνα. Είχε τον ρόλο του γκολτζή στην ομάδα και συνολικά κατάφερε να βρει δίχτυα 6 φορές, όντας δεύτερος σκόρερ του συλλόγου. Καλό διάστημα για τον Νεκουνάμ, ήταν από την 24η αγωνιστική και έπειτα, όταν έβαλε 4 γκολ!

ΑΝΤΟΥΡΙΘ

Στη Βαλένθια είχε σε γενικές γραμμές μια καλή σεζόν. Αγωνίστηκε σε 29 ματς στο πρωτάθλημα (τα 20 ως βασικός) και σκόραρε 10 τέρματα. Ωστόσο, ο Ισπανός φορ δεν έμεινε μόνο εκεί. Κατάφερε να πετύχει ακόμη 4 γκολ. Τα δύο στο Champions League και τα άλλα 2 στο Κόπα Ντελ Ρέι.

ΤΟΤΣΕ

Έδωσε τα πάντα για την Καρταγένα, προκειμένου να πάρει την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Όμως, ο δυνατός φορ δεν μπόρεσε μόνος του. Παρά τα 16 γκολ σε 32 ματς, η ομάδα του δεν τερμάτισε στις πρώτες θέσεις (ούτε έχει ελπίδες). Από τα δέκα έξι τέρματα που σημείωσε, μόνο το ένα ήταν με πέναλτι.

Δείτε τα 2 γκολ που έβαλε ο Βαλντέζ στην έδρα της Μπαρτσελόνα:


Δείτε γκολ από την καριέρα του Βαλντέζ:

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/05/2011)

Διαβάστε επίσης

Γράφουν για Φρο

Γράφουν για Φρο

Τον Πιερ Αλέν Φρον της Λιλ «στέλνουν» ξανά στον Ολυμπιακό γαλλικά δημοσιεύματα.

Θα επιμείνει!

Θα επιμείνει!

Ο Ολυμπιακός θα επιμείνει για τον Πιζάρο, παρά την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στη Ρόμα.