Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αμοιβαία η εκτίμηση

Αμοιβαία η εκτίμηση
Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 - 04:02

Σε διακοπές βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αλλά στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η ομάδα της νέας χρονιάς. Και αν οι μεταγραφές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Εντουάρντο Μαθία, υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ που ο Ερνέστο στηρίζει και περιμένει πολλά από αυτούς… Ειδικά στην αρχή της σεζόν, όταν αποδεδειγμένα τα νέα πρόσωπα χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής. Άσχετα αν ο 47χρονος προπονητής των Πειραιωτών θέλει να έχει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του.

Αυτός που πάντως… έκαιγε τον Βαλβέρδε για το αν θα παραμείνει στο ρόστερ ή όχι είναι ο Κέβιν Μιραλάς! Δεν το έκρυψε ο Ισπανός τεχνικός πως είχε την αγωνία του για το θέμα του Βέλγου επιθετικού. Ο Β. Μαρινάκης το πήρε πάνω του, με συνοπτικές διαδικασίες έληξε το θέμα του Μιραλάς κι έτσι, μπορεί και ο Βαλβέρδε να κάνει τα πλάνα του ανάλογα. Και η αλήθεια είναι πως ο Μιραλάς τού λύνει πολλά από τα… προβλήματα.

Όταν ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε στον Πειραιά, πολλοί ήταν εκείνοι που τον αμφισβήτησαν. Ο Λίνεν τον στήριξε (όσο πρόλαβε), αλλά ο Βαλβέρδε ήταν αυτός που τον βοήθησε να ανοίξει τα… φτερά του. Και για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μιραλάς δεν ήταν άγνωστος παίκτης στον προπονητή. Για την ακρίβεια, όταν ήταν στη Βιγιαρεάλ, το δεξί του χέρι, ο Γιον Ασπιάθου, είχε έναν φάκελο με όλο το γαλλικό ποδόσφαιρο. Κι εκεί, ο Μιραλάς είχε πολλούς πόντους. Λέγεται μάλιστα πως πριν προχωρήσει η συμφωνία για τον Μιραλάς με τη Σεντ Ετιέν (έγινε πάνω στην αλλαγή διοίκησης), ο Γιάννης Χρυσικόπουλος ρώτησε τον Βαλβέρδε, πήρε το «ΟΚ» και γι’ αυτό και προχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι»…

Στο γήπεδο, φάνηκε όλη αυτή η… σχέση. Ο Βαλβέρδε με το… καλημέρα έδειξε εμπιστοσύνη στον Μιραλάς, μίλησε μαζί του, σεβάστηκε την επιθυμία του να παίξει ως προωθημένος. Ο Βέλγος δεν αποδείχθηκε… αχάριστος, κάθε άλλο. Γέμισε με γκολ τις αντίπαλες εστίες και κέρδισε τόσο τον προπονητή του όσο και τον κόσμο του Θρύλου.

Ο ίδιος ο παίκτης στάζει… μέλι για τον Βαλβέρδε και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Γι’ αυτό και ο προπονητής τον ετοιμάζει για μεγάλα πράγματα τη νέα σεζόν. Κυρίως, διότι ο Μιραλάς μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις και χωρίς… γκρίνια.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, αυτοί που επιμένουν ότι ο Μιραλάς θα είναι η πρώτη επιλογή του Βαλβέρδε για τα εκτός έδρας ματς στο Champions League. Με τη λογική ότι θα δίνει γήπεδο ο Ολυμπιακός και ο Βέλγος έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τη ζημιά! Να κάνει την ενέργεια που θα φέρει τη διαφορά στον αγώνα. Από εκεί και πέρα, όμως, κατά γενική ομολογία όταν έχεις έναν παίκτη που μπορεί να σου δώσει λύσεις σε τέσσερις θέσεις (φορ, πιο πίσω, αριστερά και δεξιά) και είσαι προπονητής, μόνο να τρίβεις τα χέρια σου από ικανοποίηση μπορείς. Και ας μην ξεχνάμε πως ο Μιραλάς έκανε όλη την προετοιμασία πέρσι και το ίδιο θα γίνει και φέτος. Θα έχει, έτσι, την ευκαιρία να δουλέψει ακόμα καλύτερα με τον άνθρωπο που τον πιστεύει πολύ!

Από δω και μπρος θα ντυθώ γαμπρός!

Οι ημέρες περνούν και η ώρα που θα… κρεμαστεί ο Κέβιν Μιραλάς πλησιάζει. Στις 4 Ιουνίου είναι ο γάμος του και γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, πήρε άδεια από την εθνική Βελγίου. Ο Μιραλάς έτσι παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Κριστέλ, με την οποία ουκ ολίγες φορές τον έχουν… συλλάβει οι «παπαράτσι» σε βόλτες τους στην Αθήνα.

Ο Βέλγος επιθετικός μετά τον γάμο του θα πραγματοποιήσει το… κλασικό ταξίδι και θα επιστρέψει στην Αθήνα για να είναι στη… σέντρα της προετοιμασίας. Τη θεωρεί σημαντικό θέμα για την παρουσία ενός ποδοσφαιριστή και αυτό το διαπιστώσαμε και πέρσι. Μπορεί να μην υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα στο Μπαντ Βερισχόφεν, αλλά ο Κέβιν είχε στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Το τι ακολούθησε, γνωστό…

Διαβάστε επίσης

Περί σχολίων μέσω Facebook

Περί σχολίων μέσω Facebook

Φαίνεται ότι επειδή οι κούπες είναι αμέτρητες, οι… φίλοι μας οι «πράσινοι» ενοχλούνται. Έτσι, διάφοροι… ανώνυμοι ή επώνυμοι, μπαίνουν και σχολιάζουν στα άρθρα του gavros.gr

Θριαμβευτής ο Θρύλος

Θριαμβευτής ο Θρύλος

Την περίοδο 1981-82 ο Ολυμπιακός πάλεψε με θεούς και δαίμονες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και βγήκε νικητής...